- Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua - http://novyny.lviv.ua -

У 2012 році на Львівщині обліковано шість неповнолітніх наркоманів

Posted By Redaktor On 05.04.2012 @ 15:24 In ПРО УСЕ | No Comments

Цьогоріч на облік до підрозділів міліції Львівщини поставлено 98 осіб, причетних до незаконних операцій з наркотиками та немедичного їх вживання. Серед них – 26 наркоманів, 51 споживач наркотиків і 21 розповсюджувач. Серед неповнолітніх на обліку перебуває 22 особи, у поточному році поставлено – 6. Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

Зокрема, станом на 2 квітня на обліках органів внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров’я України перебуває 3745 осіб, причетних до незаконних операцій з наркотиками та немедичного їх вживання, серед яких 918 наркоманів, 1680 наркоспоживачів, 1147 наркозбувальників.

На облік в Управління інформаційно-аналітичного забезпечення ГУ МВС України у Львівській області у поточному році поставлено 98 осіб вищевказаної категорії, у тому числі 26 наркоманів, 51 споживач наркотиків і 21 розповсюджувач. Серед неповнолітніх на обліку перебуває 22 особи, в поточному році поставлено – 6. Крім того, на території області задокументовано 271 наркозлочин проти 386, які були скоєні торік.

Крім того, впродовж цього року задокументовано 157 злочинів, пов’язаних зі збутом наркотиків, питома вага збутів у загальній структурі наркозлочинів становить 58 %.

До кримінальної відповідальності притягнено 45 наркозбувачів, щодо 38 обрано міра запобіжного заходу – взяття під варту. Питома вага заарештованих збувальників наркотичних засобів становить 84,4%.

З незаконного обігу вилучено понад 20,5 кг наркотичних засобів та психотропних речовин, серед яких 554 г героїну, 5,6 кг канабісу, 14,0 кг макової соломи, 54 г опію, 1 г метадону, 2 кг прекурсорів.

За вказаний вище період 2012 року накладено арешт на майно та кошти наркозлочинців на суму 825,060 тисяч гривень, а вилучено майна, готівки, цінних паперів на суму 46 785 тисяч гривень.

Під час документування злочинної діяльності збувачів наркотичних засобів проведено 85 оперативних закупівель наркотичних засобів. Вжитими заходами у 2012 році викрито одне організоване злочинне угрупування у складі 3-ох осіб, яке тривалий час на території Львівської області займалось викраденням, незаконним виготовленням, зберіганням, перевезенням та збутом наркотичних засобів, 1 – за контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, 4 – за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання з метою збування отруйних і сильнодіючих речовин, 5 – за притоноутримування, 1 – за наркопосіви.

До адміністративної відповідальності працівниками БНОН притягнуто 128 осіб. Задокументовано 6 контрольованих постачань наркотичної сировини засудженим, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі та 7 міжнародний каналів контрабандного надходження наркотиків на територію України з Республіки Польща та Білорусії.

У сфері легального обігу наркотиків викрито 9 злочинів, з них 4, пов’язаних з незаконним виробництвом, виготовленням, придбанням, перевезенням, пересиланням, зберіганням з метою збуту або збутом отруйних і сильнодіючих речовин, 1, пов’язаний з порушенням встановлених правил обігу наркозасобів і 4 – пов’язаних з незаконним виробництвом, виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням чи пересиланням прекурсорів.


Article printed from Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua: http://novyny.lviv.ua

URL to article: http://novyny.lviv.ua/pro-use/u-2012-rotsi-na-lvivschyni-oblikovano-shist-nepovnolitnih-narkomaniv.html

Copyright © 2011-2017 Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua Всі права захищено