- Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua - http://novyny.lviv.ua -

«Є несправедливим підняття тарифів без врегулювання підняття розміру мінімальної заробітної плати та пенсії», – Г.Пайонкевич

Posted By Marta On 14.07.2016 @ 14:46 In ПРО УСЕ | No Comments

Львівська міська рада на сесії сьогодні прийняла ухвалу «Про неконституційність та несправедливість підняття величини тарифів на комунальні послуги для населення без підвищення розміру мінімальної заробітної плати та пенсії». За відповідну ухвалу з редакційними правками проголосувало 44 депутати.

«В першу чергу, хочу звернути увагу на дві речі. Перше. В Україні станом на сьогодні існує три прожиткових мінімуми. Перший, який встановлюється у Законі України, станом на сьогодні становить 1399 грн і використовується для розрахунку розміру мінімальної заробітної плати та пенсії. Другий прожитковий мінімум, так званий, реальний, визначає міністерство соціальної політики. Це сума, за яку може вижити працездатна людина. А фактичний прожитковий мінімум – це середній дохід працездатного населення в Україні, становить 2300 грн. Він реально є меншим, ніж встановлений міністерством соціальної політики. На нашу думку, є несправедливим підняття тарифів без врегулювання підняття розміру мінімальної заробітної плати та пенсії. По суті цієї ухвали ми пропонуємо звернутись до усіх державних органів з вимогою призупинити дію постанови національного регулятора. Щоб це рішення висловило позицію Львівської міської ради, текст ухвали повинен бути таким, бо ми, як орган місцевого самоврядування, зобов’язані діяти в межа власних повноважень», – розповіла Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР.

«Цей проект є консолідовано підготовлений, він максимально захищає інтереси громади міста Львова.

Якщо брати наше комунальне підприємство «Львівтеплоенерго», то у нас заблоковані усі рахунки. Що робить держава? Держава має зобов’язання надавати пільги і субсидії. Вчасно не виконує свої зобов’язання, кошти не поступають, в результаті наші комунальні підприємства невчасно розраховуються і держава на це нараховує пеню. Держава не виконала свої зобов’язання, а крайніми робить комунальні підприємства. Така ситуація по всій Україні.

Ми можемо опинитись в ситуації, коли банально з початком опалювального сезону, тепло просто не буде подаватись в Україні. Це питання я також проговорював минулого тижня з прем’єр-міністром України.

Ситуація з тарифами є критична. Наше звернення є дуже гостре. У редакційній комісії ми повинні доопрацювати усі думки. Це має бути позиція громади міста Львова.

Для того, щоб уможливити гаряче водопостачання для мешканців міста Львова, ми виділяємо орієнтовно до 70 млн грн з бюджету. Держава проводить дуже незбалансовану політику. Ми однозначно будемо максимально допомагати тим людям, які є в біді. Але держава повинна повернутись лицем до людей.

Ми одні з перших в Україні почали впроваджувати муніципальні допомоги – і діти-сироти, і учасники військових дій, і інваліди І та ІІ групи. Ми цю практику мали одні з перших в Україні і ми будемо її продовжувати. Але треба підходити персоніфіковано і допомагати тим, кому найважче», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.


Article printed from Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua: http://novyny.lviv.ua

URL to article: http://novyny.lviv.ua/pro-use/e-nespravedlyvym-pidnyattya-taryfiv-bez-vrehulyuvannya-pidnyattya-rozmiru-minimalnoji-zarobitnoji-platy-ta-pensiji-h-pajonkevych.html

Copyright © 2011-2017 Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua Всі права захищено