«Військові зі Львова не хочуть нікуди їхати, вони хочуть нормально жити», – А.Садовий

21 січня 2014, 15:12   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

За словами Андрій Садового, міського голови Львова, блокування виїзду солдатів внутрішніх військ із військової частини на вул. Стрийській у Львові – це синергія громади та військовиків, які не хочуть їхати в Київ.

«Військові – це такі самі українці. Наскільки я розумію, акції на вул. Рубчака почались після того, коли самі військовослужбовці подали інформацію з проханням блокувати їх. Вони не хочуть нікуди їхати, вони хочуть нормально жити. Я переконаний, що та співпраця, яка там є, буде і далі. Та людина, яка піднімає зброю на простих людей – це злочинець. Він буде в тюрмі. Покарання нікого не залишить, я в цьому переконаний. Треба спілкуватись, переконувати, говорити з їхніми батьками, брати їхні телефони. Це треба робити і у Львові, і в інших містах. В нас немає зовнішньої агресії. Ми маємо внутрішню складну ситуації, коли олігархія хоче тримати людей в рабстві. А ми не раби. Рабів до раю не пускають. Це буде складний процес. Якби таке відбувалось десять років тому, я мав би сумніви, що ми зможемо перемогти. Але сьогодні, коли вже є покоління людей, які народилися в незалежній Україні, вони не знають, що таке рабство. Нас перемогти неможливо, нереально. Але це буде довгий процес. Не день, не два, не три. Але за варто віддати частину свого життя, адже це наша країна, ми її нікому не віддамо, принципово, ніколи», – зазначив міський голова Львова.

Водночас Андрій Садовий сказав, що у разі необхідності він сам долучиться фізично до блокування військової частини у Львові. «Ми всі з вами є громадяни, і кожен в міру своєї можливості висловлює свою позицію. Там є керівник району, там є інші керівники, які слідкують, щоб було дотримання здорового глузду. Сьогодні, наскільки я знаю, багато громадських активістів спілкуються з керівниками силових структур, священики спілкуються, відомі люди. Важливо, з однієї сторони, тримати позицію, а з іншої – спілкуватися, переконувати. Львів є прикладом, і ніхто не посміє зробити у Львові нікому нічого поганого. Це є моя принципова позиція», – додав міський голова.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини