В порядок денний з голосу внесли 13 «земельних» питань, до яких є зауваження мера

27 серпня 2015, 13:55   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Сьогодні, 27 серпня, під час формування порядку денного засідання сесії ЛМР було вилучено 20 питань, зокрема питання про створення інспекції державного архітектурно-будівельного контролю ЛМР, натомість 27 додаткових питань будуть розглянуті.

Зокрема, з порядку денного вилучено питання стосовно затвердження положення про інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю ЛМР.

«Всі ви прекрасно пам’ятаєте річні дебати у Верховній раді стосовно необхідності передачі органам місцевого самоврядування функцій управління інспекцій архбудконтролю, яку свого часу забрали з міст, створили корупційну вертикаль і таким чином створили біду для багатьох міст нашої держави, зокрема у Львові це дуже велика біда. Після складних дебатів Верховна Рада прийняла закон і в ньому прописано, що до 1 вересня інспекції архбудконтролю мають бути створені в містах нашої держави. Ми таку інспекцію створили, але щоб вона працювала має бути затверджене положення Кабміну, сьогодні вже 27 серпня, а положення ще немає. Ми сьогодні це питання включили в порядок денний, я очікував, що на сайті Кабміну з’явиться таке положення, але його немає. Тому ми це питання перенесемо, якщо Кабінет міністрів піде на зустріч громаді і оперативно затвердить типове положення, ми зберемо позачергове засідання сесії, щоб можна було уможливити роботу цього новоствореного управління, і насправді, ми висловлюємо велику жаль, що слова держави про децентралізацію розходяться з її діями. До речі, це питання я вчора проговорив з міністром юстиції, але результату немає», – Андрій Садовий, міський голова Львова.

Натомість до порядку денного додали 27 питань, з них 13 земельних питань отримали зауваження міського голови. За його словами, більшість цих земельних ділянок можна продати з аукціону, що дозволить місту отримати мільйонні прибутки в бюджет.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини