- Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua - http://novyny.lviv.ua -

«Львів – це П’ємонт європейських прагнень України», – Б.Коморовський

Posted By Marta On 02.07.2015 @ 16:32 In ПОЛІТИКА | No Comments

Сьогодні у Львові з візитом перебуває Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський. У Палаці Потоцьких відбулась зустріч Президента України Петра Порошенка із Президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським у форматі «віч-на-віч». Після зустрічі Петро Порошенко та Броніслав Коморовський поспілкувались з журналістами. Як зазначив Президент Республіки Польща, Львів сьогодні – це П’ємонт європейських прагнень України.

«Закінчую своє перебування на посаді Президента Республіки Польща. Я дуже радий, що одним з акцентів мого перебування став візит сюди, в Україну, у Львів, для зустрічі з Президентом України та з нагоди отримання мною титулу почесного доктора Львівського національного університету. Це важливий сигнал усіх тих зусиль, які я прикладав для того, щоб допомогти Україні у її прагненні до європейської спільноти. Львів – це не лише колишнє місто на східних територіях Польщі, але також осередок українського національного руху, а сьогодні – це також П’ємонт європейських прагнень України. Польща підтримує прагнення України до західного світу, а також до збереження своєї суверенності та єдності. Ми це робимо не лише з емоційних міркувань, але, передусім, з раціональних міркувань. Ми хочемо почувати себе спільно з Україною, спільно з українцями – безпечними. Я переконаний, що, не зважаючи на зміни у польській державі, Польща буде підтримувати прагнення України до європейської інтеграції та до безпеки на європейському континенті», – зазначив Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський.

Нагадаємо, сьогодні також відбулось урочисте засідання Вченої ради Львівського національного університету ім.І.Франка з нагоди вручення диплому «Doctor Honoris Causa» Президентові Республіки Польща Броніславу Коморовському.


Article printed from Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua: http://novyny.lviv.ua

URL to article: http://novyny.lviv.ua/polityka/prezydent-rp-bronislav-komorovskyj-vidvidav-lychakivske-kladovysche.html

Copyright © 2011-2017 Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua Всі права захищено