«Бути на Галичині, в місті, заснованому королем Данилом, – велика приємність і задоволення для мене», – Президент України

30 грудня 2014, 15:05   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Сьогодні, 30 грудня, Президент України Петро Порошенко перебуває з робочою поїздкою на Львівщині. У рамках візиту Президент представив новопризначеного голову Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютку. В рамках візиту Президент відвідає Яворів, де вручить ключі від квартир військовослужбовцям та на Яворівському полігоні передасть військовим техніку.

«Не можу ще раз не зізнатись в коханні нашому місту Львову. Дякую за гостинну зустріч. Завжди підкреслював, що бути на Галичині, в місті, заснованому королем Данилом, – велика приємність і задоволення для мене. Сьогодні я тут з надзвичайно приємною місією. Для мене велика честь і приємність представляти нового голову Обласної державної адміністрації. Представляти у непрості часи. Цей рік був найскладнішим в історії України за останні 70 років», – зазначив Президент України Петро Порошенко.

Також у виступі Президент України озвучив основні пріоритети в роботі і центральної, і регіональної влади. «Два пріоритети. Перший – оборона державної безпеки. Пріоритет другий – реформи, європейська інтеграція. Це не лише завдання центральної влади. Це також завдання регіональної влади. Ми маємо проводити узгоджені реформи. Ми маємо імплементувати новітні європейські технології, включаючи антикорупційний досвід, проведення ефективної судової реформи, забезпечення і створення інвестиційного клімату. Тут є багато чому повчитись. Мені приємно було б, щоб до Львова, до Галичини приїжджали з усієї країни вчитись, як найефективніше залучати інвесторів, як найпрозоріше зробити систему реєстрації, у найкоротший термін, щоб інвестор себе почував як вдома», – додав Президент України Петро Порошенко.

Також Президент Петро Порошенко розповів, що на потреби Збройних сил України передадуть два вертольоти з президентського авіапарку і 100 одиниць важкої техніки. «Одразу після нашої зустрічі ми прямуємо до військових. Перший курок – прийняття в експлуатацію та передача квартир нашим військовослужбовцям, в тому числі, учасника АТО, демонструючи, що нарешті держава повернулась обличчям до збройних сил, не лише в частині фінансового забезпечення, грошового, речового, продовольчого, а й у частині захисту соціальних пільг військовослужбовців. 2 вертольоти МІ-8, які відремонтовані нашим коштом, будуть передані Збройним силам України. Крім того, буде передано майже 100 одиниць броньованої техніки, значна частина, в тому числі, танки, виготовлені або пройдено капітальний ремонт і відновлено боєздатність на Львівському бронетанковому заводі», – розповів Президент України Петро Порошенко.

«Я щиро дякую за можливість реалізувати президентську програму тут, на Галичині, на Львівщині. Це велика честь і велика довіра. Я переконаний, що ці люди, які працювали на цій посаді до мене, в тих обставинах, які складалися, намагалися досягнути максимального успіху. Але перед нами сьогодні стоять нові завдання, нові реалії. Перше – війна. Львівщина насправді є серцем України, і ми повинні бути свідомі того, що ми відповідальні за долю всієї України. Якщо ми не будемо боротися на Сході України, то російські найманці і терористи постукають в наші домівки тут, в Галичині. По-друге – це корупція. Без подолання цієї гідри неможливий будь-який успіх, неможливий будь-який результат реформ. По-третє – інфраструктура. Мешканці Львівщини заслуговують на те, щоб жити в кращих, комфортніших умовах. Звичайно, економічний стан сьогодні не такий, щоб ми могли обіцяти мільярдні інвестиції в інфраструктуру. Але ми повинні продемонструвати мешканцям нашого краю позитивні зрушення і вселити в них віру, що спільною працею ми можемо привести наш дім до порядку, забезпечити комфортні умови проживання.

Українці, львів’яни, перемогли в революції Гідності, це наша перемога і наш успіх. Шкода, що на тій дорозі ми втратили багатьох побратимів. Багато з них сьогодні разом з бійцями УГА, разом з бійцями УПА покояться на Личакові. І їхня пам’ять взиває нас до честі, до правди, до професійності. Ми повинні бути свідомі того, що люди очікують від нас великого і швидкого чуда. І ми повинні чесно їм сказати, що чуда не буде. Але я обіцяю, що буде щоденна кропітка робота. І вона обов’язково дасть позитивний результат», – зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини