У Львові відбувся Освітній форум та міні-EdCamp

14 березня 2016, 21:24   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

12-13 березня Львів перетворився на платформу для конструктивної дискусії освітян, влади, бізнесу та громадських активістів. Для активного диспуту на EdCamp зібралося більше, ніж 200 вчителів із всієї країни.

Проект координувала Лілія Боровець та інші співзасновники центру інноваційної освіти «Про.Світ». На жаль, ініціатори проведення Освітнього форуму не змогли приїхати, однак долучилися до обговорення важливих питань по скайпу.

На подіумних та панельних дискусіях виступали такі спікери, як Оксана Кочерган (засновниця школи Святої Софії), Ірина Соловей (засновник проекту «Спільнокошт»), Олексій Молчановський (засновник проекту Prometheus), Лілія Гриневич (голова парламентського Комітету з питань освіти та науки), Христина Шабат (ментор студентів Української Академії Лідерства).

Лілія Гриневич зазначила: «Завжди буде опір змінам. Зміст сучасної освіти має бути спрямований на компетентність. Також має відбутися переорієнтування на навчання протягом всього життя: людина має набирати освітні «модулі», не обмежуючись класичною освітою. Неформальна освіта потребує визнання».

Вчителі під час Освітнього форуму порушили та знайшли відповіді на такі питання: Як навчати дітей компетентно? Які наші конкретні дії вже від завтра? Чи можна зробити революцію в окремій школі? Були прийняті рішення про міжрегіональний обмін, використання власних гаджетів у процесі навчання, залучення до викладання у школі успішних людей.

Завдяки проведенню міні-EdCamp у Львові інновації та новаторства шкільного процесу будуть впроваджуватися в закладах середньої освіти.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини