У львівській школі збудують криївку

28 листопада 2011, 10:10   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У загальноосвітній середній школі №21  з 29 листопада 2011 року розпочинається побудова макету справжньої повстанської криївки. За виготовлення цієї споруди взялись члени Львівської обласної громадської організації «Молодіжний націоналістичний конгрес» (ЛОО МНК) разом з учнями та вчителями школи. Про це повідомляє прес-служба МНК.

Побудова макету криївки є частиною проекту МНК під назвою «Історичний куток у кожну школу», метою якого є створити у кожній львівській школі куток історичної пам’яті.

«Ми давно хотіли зробити якийсь міні-музей в нашій школі. Зустрівшись з одним з випускників нашої школи членом громадської організації МНК Зіновієм Станішевським ця мрія викристалізувалась в ідею музею-криївки. Ми дуже вдячні хлопцям за допомогу і, зі свого боку, ми зробимо теж все можливе», – сказала директор СЗШ №21 Валентина Звежинська.

Натомість координатор проекту і голова ЛОО МНК Андрій Бень повідомив, криївку у школі вирішили збудувати не лише тому, що це цікаво, але й тому, що чинна влада намагається витерти з підручників всі факти української героїки.

«Даний захід є стартом проекту «Історичний куток у кожну школу». Ми вирішили побудувати повстанську криївку, мабуть, не тільки тому, що це дуже цікаво, але й тому, що теперішні міністри, я кажу про Табачника і ко., активно намагаються стерти з підручників всі факти української героїки та прикрити комусь невигідні факти. Але ми будемо працювати, щоб у них це не вийшло » – наголосив А.Бень.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини