Електронна реєстрація в ДНЗ спрощує вступ дітей у садок

1 квітня 2016, 14:55   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Щоб забезпечити прозоре зарахування дітей та дати можливість контролювати чергу, у 2013 році було створено та запроваджено електронну реєстрацію, яку з моменту запуску постійно вдосконалюють, враховуючи побажання та зауваження батьківської громади та освітян. Близько 6 тис. дітей вдалося забезпечити місцем у садочку.

Скориставшись електронною реєстрацію у ДНЗ, батьки зберігають свій час і можуть чітко бачити номер своєї дитини і бути впевненим, що немає ніяких тіньових схем. А також департамент гуманітарної політики ЛМР спільно із міським центром інформаційних технологій працює над питанням розробки безкоштовної електронної реєстрації для дошкільних навчальних закладів м. Львова, яка найближчим часом буде апробована та введена в дію.

В управлінні освіти розповіли, що під час реєстрації дошкільнят до ДНЗ виникали проблеми. Але управлінням освіти ЛМР було створено робочу групу із представниками громадських організацій, спеціалістів відділів освіти, керівників ДНЗ, а також батьків щодо обговорення проблемних питань та вирішення їх, задля покращення роботи електронної реєстрації.

«Нестача місць у дошкільних навчальних закладах м. Львова – проблема, з якою неодноразово стикаються батьки. Окрім того, у Львові наявна проблема перевантаженості груп у ДНЗ. За даними Головного управління статистики у Львівській області щодо функціонування ДНЗ, станом на 01.09 2015 р. на 100 місцях у ДНЗ м. Львова виховується 176 дітей», – розповіли в управлінні освіти.

На цей рік заплановано відкрити 44 групи у дошкільних навчальних закладах.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини