Святкування Дня міста розпочнеться 1 травня (програма)

25 квітня 2016, 16:53   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Цього року святкування Дня міста у Львові припали на Великодні свята і триватимуть кілька днів, з 1 до 7 травня. Святкування Дня міста Львова проходитиме під назвою «760 років унікальних історій. Розкажи свою». Упродовж 24 квітня – 7 травня наше місто переповниться урочистими заходами, музикою, танцями та щасливими усмішками. Святкування увінчається Міською ходою, кожна колона якої ілюструватиме окремий жанр мистецтва. Родзинками свята будуть оркестрові історії: матимемо гостей з Австрії та Польщі, а також танцювальний колектив з Києва. 

«Слоганом цього року в нас є «760 років унікальних історій. Розкажи свою». Ідея в тому, що наше місто вже 760 років розповідає свою історію світу і крім того 760 років ми розповідаємо свою історію один одному, як громада цього міста. Тому ми починаємо наше святкування з 1 травня, з Великодня, але воно буде тривати, насправді, впродовж року. Протягом року будуть акції приурочені до Дня міста», – зазначила Богдана Брилинська, в.о. начальника відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР.

«Однією з цікавинок буде Джаз на балконі міського голови, 7 травня, з 15:00 до 16:00 год. І також однією з особливістю буде 3D мапінг на будівлі ресторану Атлас, мапінг, власне, історій будівель 18-19 століття. Ми запрошуємо активно долучатися волонтерів на святкування 760-ліття міста», – розповіла Марта Іванишин, керівник відділу промоції міста.

«Буде Великдень у Львові, традиційно у Шевченківському гаю будуть відбуватися гаївки. А також 2 травня на площі Ринок буде Обливаний понеділок. 3 травня будуть заходи на районах – історії Рясного, Левандівки та Збоїщ. Вже 6 травня будуть музичні історії. На площах міста будуть грати музиканти. І 7 травня буде найбільш насичений день. Він буде починатися з 11:00 год. Буде діяти Спортивний острівок, окрім того вже будуть заходи на проспекті Свободи, біля Львівських ярмарок, але основна подія стартуватиме о 14:00 год. – Міська Хода. Цього року Міська Хода буде мати свою родзинку, її буде очолювати Король Лев з Королевою. Ми вирішили цього року більше приурочити це до нашої оригінальної історії. В цій ході братимуть участь почесні вчителі, кращі учні і усі, які є почесними громадянами Львова. Також львівські театри та різні спортивні, активні діячі. Усе це буде завершуватися о 15:00 год. врученням ключів від міста міському голові на площі Ринок», – розповіла Богдана Брилинська.

«До Дня міста ми підготували цікаву спортивну програму. В нас День міста починається ще у п’ятницю, 6 травня, на площі Ринок перед Ратушею. Буде своєрідний арт-балет, арт-гільдія представляє своїх вихованців, коли діти будуть показувати різні епохи міста, від середньовіччя через батярський Львів і до Львова модерного. А опісля буде флеш-моб, де студенти 5 найбільших вузів міста Львова викладуть собою «Львів 760. Я люблю тебе» і буде запущено в небо 1 тис. синьо-жовтих кульок. Також у суботу 7 травня, як вже згадувалося, буде для львів’ян працювати Спортивний острівок. Там буде представлено багато видів спорту, секцій, федерацій, клубів, які працюють в місті. Кожен львів’янин, кожен гість нашого міста матиме змогу не лише побачити яскраві виступи спортсменів, але основний акцент ми робимо на цьому, що кожен зможе взяти участь. Видів спорту буде безліч, починаючи від санних видів спорту в літку, коли можна буде спуститися на санко-роликах по естакаді, яку ми там облаштуємо, і закінчуючи єдиноборствами, шахами, танцями. Ми учасникам готуємо певні сувенірні медалі із символічним логотипом Львів 760. Ми цей острівок починаємо з обіду і працюватимемо до вечора. Кожен може прийти, там буде програма, і вибрати для себе вид спорту, в якому він захоче себе випробовувати», – зазначив Петро Гошовський, представник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

«Управління туризму запрошує усіх львів’ян та гостей долучитися до святкування Дня міста і розказати свою історію. Cпільно з нашими партерами маємо свої цікаві історії, які відбуватимуться на двох важливих локаціях міста: пл. Ринок та пл. Старий Ринок. На площі Ринок розповідатимемо історію першості. Сама локація пл. Ринок сьогодні є головною у місті, тобто першою. Символічно, адже Львів має добру історію першості. Львівські традиції: перша гасова лампа, перший газета, футбольний матч, кінопоказ… Тому 6 травня на пл. Ринок будемо встановлювати рекорд найбільшого пряникового будинку в Україні. Запрошуємо усіх. Другу історію розповідатимемо на пл. Старий Ринок. Чому ця площа? З цієї площі бере початок Давній Львів. Розширюємо межі туристичного Львова. Показуємо гостям та львів’янам, що Львів чудовий і за межами пл. Ринок. Історія взаємодії, співпраці. Ще одна історія – Історія Партнерства, яку організовують Білі хорвати – «Дні хорватської культури», – відзначила Галина Малець, начальник управління туризму ЛМР.

Програма святкування 760-річчя Львова

Назва заходу Час проведення Місце проведення

Організатор

24 квітня
  Великопісний концерт-містерія «Страсті Христові» 18.00 – 20.00 Площа біля пам’ятника митр. Андрею Шептицькому управління внутрішньої політики, театр «Воскресіння»
1-4 травня
  Фестиваль писанок   Пл. Музейна ПП «Дік-Арт»
1-2 травня
  Великдень в Гаю 13.00 – 19.00 Музей народної архітектури та побуту Музей народної архітектури та побуту
2 травня
  Обливаний понеділок 12.00 – 18.00 Пл. Ринок Управління внутрішньої політики
3 травня
  Історії Левандівки, Рясного та Збоїщ 15.00 – 19.00 Парк Левандівський, Народний дім Збоїщ, Управління культури
6 травня
  Престольний празник в храмі Св. Юра 10.00    
  «Великодні дзвони 2016» 10.00 – 17.00 Площа біля ЛНУ ім. І. Франка Департамент освіти і науки ЛОДА
  Молодіжний флеш-моб

«Львів 760»

12.00 – 12.30 Пл. Ринок Управління молоді сім’ї та спорту
  Історії музики (виступи муз. колективів на площах міста) 17.00 – 22.00 Пл. Ринок, пл. Музейна, вул Л. Курбаса, вул. Братів Рогатинців, вул. Валова Управління культури
  Музичні історії Галичини та Верхньої Австрії 12.00 – 13.40

 

19.00 – 21.00

Пл. Ринок Духовий оркестр «Сурми Галичини», оркестр м. Перг (Австрія)
  Відеомапінг (проекції історій міста у арках Ратуші) 21.00 – 23.00 Пл. Ринок Управління культури
6-8 травня
  Благодійна акція «Напиши листа» 11.00 – 18.00 Вул. Валова ГО «Польова пошта»
6-9 травня
  «Флюгери Львова» 10.00 – 23.00 Пл. Ринок (внутрішнє подвір’я Ратуші) МО «Дзиґа»
7 травня
  Урочисті збори з нагоди Дня міста Львова 12.00 – 15.00 Пл. Ринок, 1 Управління внутрішньої політики
  Міська Хода 14.00 – 15.00 Пл. Міцкевича- просп. Свободи – вул П. Беринди – пл. Ринок Управління культури, управління молоді сім’ї та спорту, управління освіти, управління внутрішньої політики
  Оркестрові діалоги 15.30 – 17.00 Пл. Міцкевича Управління культури.

Оркестр м. Сянок (Польща),

Оркестр м. Домініковіце (Польща)

  Creen Rynok 15.00 – 20.00 Пл. Старий Ринок Управління культури, Управління освіти
  Спортивний острівок 15.00 – 19.00 Площа біля пам’ятника Т. Шевченку Управління молоді, сім’ї та спорту
  День міста в театрі Лесі 15.00 – 22.00 Внутрішній дворик Львівського драматичний театр ім. Лесі Українки (вхід з вул. Бенедиктовича) Львівського драматичний театр ім. Лесі Українки
  Фестиваль оркестрів на Сихові   Сихів Оркестр «Львівські фанфари»
  Святковий концерт на пл. Ринок 16.00 – 22.00 Пл. Ринок Управління культури
  Театралізоване  дійство «Мода» 21.00 – 21.30 Пл. біля ТЦ «Форум» Театр «Воскресіння»

 

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини