- Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua - http://novyny.lviv.ua -

2014 рік: яким він був у Львові

Posted By Редактор On 23.12.2014 @ 10:26 In Актуально,МІСТО | No Comments

Допомагаємо учасникам АТО і переселенцям

Надання одноразової матеріальної допомоги та звільнення від квартирної плати

Львів – перше місто, яке запровадило соціальні ініціативи підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей. З серпня діє Комплексна програма підтримки учасників АТО та членів їхніх сімей. Місто надало одноразову матеріальну допомогу 139 постраждалим учасникам АТО з числа львів’ян, а також звільнило 1375 сімей учасників АТО від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Учасникам АТО – найнеобхідніші речі

Впродовж вересня-листопада за кошти міста придбано та передано львівським військовим-учасникам АТО товарів та матеріально-технічних цінностей на 3 млн. грн.

Безкоштовне харчування дітей, батьки яких учасники АТО

У навчальних закладах організовано безкоштовне харчування для майже 400 дітей, батьки яких є, чи були учасниками АТО (передбачено ухвалою одноразове харчування за рахунок коштів місцевого бюджету учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста з числа дітей учасників АТО). (фото 3)
Безкоштовне навчання плаванню. У 4-х етапах міської програми навчання плаванню взяло участь 123 дитини, батьки яких перебувають у зоні АТО. Щоденно, впродовж 10 занять, діти навчались плаванню у професійних тренерів басейну палацу спорту «Динамо».

Облікуємо переселених та покриваємо їм витрати на проживання

Відділи управління соціального захисту облікували 3,3 тис. осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО. Для них передбачено надання грошової допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг: для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти) у розмірі 884 грн; для працездатних – 442 грн. До міста звернулось 1738 сімей.

Ініціативи підприємців

Місто передало батальйону «Донбас» 5 габіонів – конструкцій оборонного призначення, які розроблені на львівському підприємстві. Собівартість габіону – 24 тис грн. Габіони також передали батальйону «Львів». Львівські підприємці презентували робото-танк для роботи в зоні АТО. Це самохідна радіокерована установка, яка має вигляд невеликого БТРа, 1 метр довжиною, підйомною силою 300 кг, обладнаний відеокамерою. Робото-танк може здійснювати розвідку, вивозити поранених з поля бою, доставляти боєприпаси. Вартість установки – 40 тис. грн. На бронетанковому заводі розробили бронетранспортер «Дозор».

Допомога фондів та церков

З початком воєнних дій на Сході країни львів’яни активізувались зі збором коштів на потреби українських військових. Основним центром збору став Гарнізонний храм св. ап. Петра і Павла. У Храмі зібрано понад 7 млн. грн., які скеровано на закупівлю необхідних речей для військових, автомобілів, а також на реабілітацію, протезування поранених. Благодійна організація «Фундація Духовного Відродження», в рамках програми «Люди для Майдану», започаткувала напрям «Люди для військових». Фундація взяла на себе медичний супровід, забезпечення військових аптечками, лікування поранених, психологічну допомогу родинам загиблих військових. Чимало волонтерських центрів та пунктів активізували роботу з матеріальної та психологічної допомоги учасникам АТО.

Львівський Лицар

Львівський Лицар у постаті Юрія Змієборця біля входу в Ратушу збирав кошти для потреб українського війська. На зібрані кошти закуплено і передано бійцям 23 прилади нічного бачення, 8 далекомірів, 5 тепловізорів, 12 GPS-навігаторів, 7 прицілів, 5 біноклів, 57 рацій, 7 електрогенераторів та 3 автомобілі (2 машини швидкої допомоги та 1 пасажиро-вантажний бус).

Навчаємо населення

З 12 вересня до 6 листопада на пл. Ринок функціонував Інформаційно-практичний центр безпеки міста. У Центрі для всіх охочих надавали консультації інформаційного характеру, проводили навчання, майстер-класи та практичні заняття з 4 напрямків – екстрена медицина, основи самозахисту, основи військової справи та цивільна оборона. 1590 людей отримали інформаційні консультації в наметі. 440 дітей відвідали Центр і отримали знання з основ домедичної підготовки і основ безпеки життєдіяльності. На базі Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного 904 людини пройшли практичний курс військової підготовки. Лікарі-волонтери проводили навчання з надання першої медичної допомоги для бійців на полігоні. Впродовж серпня-вересня такі навчання проводили для керівників навчальних закладів Львова. А всі охочі мешканці могли пройти курси з надання невідкладної медичної допомоги у поліклініках і лікарнях Львова. Такі курси пройшло 2790 осіб: 837 мешканців та 1953 медичні працівники.

Безпека школярів

Організовано навчальні тренінги для керівників навчальних закладів та учнів 10-11-х класів з надання першої домедичної допомоги. Активізовано роботу щодо викладання предмету «Захист Вітчизни» та військово-патріотичного виховання – функціонує 30 шкільних тирів (167 дієвих одиниць пневматичних гвинтівок), які забезпечують практичні заняття для учнів 10-11 класів. Започатковано спільний проект управлінням освіти із представниками духовенства Львова – духовні зустрічі учнів 10 класів на тему: «Мобілізація духу – що це? Як цього досягти?».

Розвиваємо інфраструктуру міста

Ще більше екологічного транспорту

На маршрути міста виїхали нові надсучасні низькопідлогові трамвай та тролейбус львівського виробництва. Трисекційний трамвай курсує на маршруті №1, тролейбус – на маршруті №2. Для зручності пасажирів тролейбусний маршрут №13 продовжили до центру міста. Тролейбуси їдуть не до вул. Зернової, а до пр. Свободи.

Ремонтуємо дороги

Капітальний та поточний ремонт провели на 122 тис. м кв. міських шляхів. Серед найбільших об’єктів – вул. Куліша, Митрополита Андрея, Зернова, пл.700-річчя, вул. Дорога Кривчицька, частини Сахарова, Керамічної, Граб’янки, Міщинського, Золотої, Шевченка, Грінченка, Хвильового, Кульчицької, Люблінської, Широкої, Угорської, Антонича. Навроцького, Луганської, Панаса Мирного тощо. Для розвантаження кільця на вул. Б.Хмельницького – Кукурудзяна у співпраці з інвестором збудовано нову дорогу, довжиною 344 м. Збудовані нові транспортні розв’язки, зокрема, на вул. Кульпарківська – Наукова, Дж.Вашингтона – Зелена, Під Дубом – Джерельна, біля 8-ї лікарні на вул. Раковського.

Якісне покриття на хідниках

Відремонтовано понад 31 тис. м кв. тротуарів. Серед найбільших об’єктів – хідники на вул. Куліша, пл.700-річчя, пр. Чорновола, вул. Шота Руставелі, пл. Міцкевича, вул. Широкій, Кульчицької, Любінська, Пстрака, Окуневського, Лінкольна, Масарика, Скісна, Скрипника, Трильовського, Гашека тощо.

В дворики – бруківку

Вперше при ремонті внутрішніх дворів почали використовувати не тільки асфальт, а й бруківку, оскільки цей матеріал прослужить довше. Плиткою замостили 10 дворів на вул. Володимира Великого, 93А, 69-71, Кульпарківська, 143, Княгині Ольги, 59-61, Наукова, 8, Широка, 88, 94, 96, 98, 100.

Пріоритет – громадському транспорту

Для дотримання графіків руху на пр. Свободи облаштували виділену смугу руху громадського транспорту. У найближчих планах – облаштувати окрему смугу для руху автобусів на вул. Стрийській.

Більше простору для пішоходів

В центральній частині міста розширили пішохідну зону – вона обмежена пр. Свободи, пл. Торговою, пл. Данила Галицького, вул. Підвальною, Валовою, пл. А.Міцкевича. В’їзд у пішохідну зону регламентують боларди, розміщені на вул. Руській, Беринди та Братів Рогатинців.

Ремонтуємо тепломережі

Замінено близько 28 км трубопроводів теплових мереж, зокрема, магістральних мереж на вул. Стрийська-Чмоли, Тернопільська, Дж.Вашингтона, Луганська, Миколайчука. Завершили капітальний ремонт парового котла №7 та реконструкцію бойлерів на ТЕЦ-1. Провели реконструкцію котельні на вул.Городоцькій, 225. Збудували модульну котельню на вул. Ветеранів, 11 з сучасним обладнанням, яке дозволяє економити енергоресурси.

Замінюємо водомережі та каналізуємо вулиці

Замінили 12 км водопровідних та 2,6 км каналізаційних трубопроводів. Проведено капітальний ремонт водопровідних мереж на вул. Шота Руставелі, Куліша, Барвінських, Дорога Кривчицька, прокладені каналізаційні колектори на вул. Фабрична, Гайдучка, В.Великого.

Енергоощадне обладнання

Проведено реконструкцію станцій підкачки води на вул. Коломийська, 9 та Садова, 25а. Нове енергоощадне обладнання економить понад 100 тисяч кВт/год електроенергії на рік, а мешканці отримують якісні послуги з водопостачання.

Оновлюємо ліфтове господарство

ЛКП «Львівсвітло» встановило 2 нові ліфти в будинку на вул. Шевченка, 362, де упродовж 22 років ліфти не працювали. Також на вул. Пасічній, 88 та Тичини, 15 проведено капітальний ремонт ліфтів із запуском.

Трамвай у найбільший спальний район

Стартував проект з будівництва трамвайної колії на Сихів. Виконано 30% усіх необхідних робіт. Будівництво трамвайної колії, яка сполучить найбільший житловий масив з центром міста, фінансує міська рада та ЄБРР, грантовими коштам до проекту долучився уряд Німеччини. Довжина колії – 11,5 км у дві сторони. З Сихова до центру трамваєм можна буде заїхати за 25-30 хв. Планується, що сихівчани зможуть користуватися трамваєм наприкінці 2015 року.

Бережемо свою спадщину

Реставрація балконів та вікон

За спільного фінансування GIZ та мешканців відреставровано 25 балконів, 103 вікна та 15 брам в будинках в історичній частині Львова. Також у співпраці з GIZ відреставровано фасад, вікна та брами у школі №62.

Упорядковуємо Личаківський цвинтар

У рамках українсько-польського проекту відреставровано 5 надгробків на Личаківському цвинтарі. Усі роботи фінансувало Міністерство культури та національної спадщини Польщі. Наступного року панують продовжити таку співпрацю та відреставрувати ще 7 надгробків, зокрема, на могилі Івана Франка.

Львів береже історію

Менш ніж за 1,5 року між пр. Чорновола та Джерельною збудують модерний, інтерактивний Музей тоталітарних режимів «Територія терору». Складатиметься він з 4 частин: «Аванзони», «Алеї тоталітаризму», «Пересильної тюрми № 25» та автостоянки. Орієнтовна площа забудови – 805 кв м.

Відновлення двориків та сходових кліток

Спільно з GIZ відремонтовано 3 внутрішні двори в історичній частині міста на вул. Наливайка, 17, Коперника, 30 та Дрогобича, 10. Двори обирались на конкурсній основі, умова – ініціативність мешканців та готовність долучитися фінансово. За цією ж схемою відреставрували сходову клітку на вул. Театральній, 12.

Новації у гуманітарному середовищі

Ремонти у школах і садках

На ремонти і закупівлю обладнання виділили понад 17,5 млн. грн. Провели капітальний ремонт дахів у 10 навчальних закладах, замінено вікна у 3 закладах, капітально відремонтовано сантехвузли – у 7, проведено гідроізоляцію фундаменту – у 2, капітальний ремонт інженерних мереж – у 2, капітальний ремонт фасаду – у СЗШ №42, реставрацію вікон та фасаду – у СЗШ №62; капітальний ремонт майданчика – у СЗШ № 90. Закуплено інтерактивні дошки, персональні комп’ютери, обладнання для ДНЗ, поповнено бібліотечні фонди.

Додаткові групи у садочках

Відновлено діяльність 9 груп у ДНЗ вивільнених від оренди (додаткові місця для 180 дітей). Загалом дошкільною освітою у Львові охоплено 26072 дітей. Додатково відкрито 23 групи короткотривалого перебування, всього функціонує 86 груп короткотривалого перебування дітей. Звільнено від оренди ДНЗ №171 та №110, де тривають ремонтні роботи по відновленню 3-х та 1 групи відповідно. До кінця року планують відновити діяльність 1 групи у ДНЗ №38 та 2-х груп у ДНЗ №78.

Молоді ІТ-шники

Спільно з вишами та ІТ-компаніями Львова провели І міську учнівську олімпіаду з інформаційних технологій «Lviv CSIT». Усі 13 фіналістів отримали подарунки від ІТ-компаній та стипендії від міста в розмірі 1 тис грн. Учням, які зайняли І місце, вручено стипендію ІТ-кластеру 10 тис. грн. та подарунок школі – комп’ютерний клас. Навчальні заклади, учні яких стали учасниками ІІІ етапу олімпіади, отримали від міста інтерактивні дошки. Також проведено Перші міські олімпіади з англійської мови, фізики та математики.

Підтримуємо вчителів

До Дня працівника освіти здійснено виплату винагороди педагогічним працівникам у розмірі 50% від фонду оплати праці за посадовими окладами на 10,8 млн грн. Чотирьом педагогічним працівникам-переможцям І (міського) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014» виплачено премію 2 тис грн. Матеріальну допомогу отримали працівники господарсько-обслуговуючого персоналу в розмірі 50% від посадового окладу.

Розумники – у Львові

За результатами ЗНО випускниця Львівської лінгвістичної гімназії набрала по 200 балів з трьох предметів (одна з п’яти по Україні). Найбільша кількість абітурієнтів, які здобули максимальний бал з двох предметів, теж у Львові. З 50 випускників, що отримали найкращі результати з 2 предметів, 9 – зі Львова. Найбільша кількість в Україні випускників навчальних закладів Львова (15) отримали 200 балів зі ЗНО з англійської мови. Випускники Львова за результатами ЗНО-2014 посіли ІІ місце в Україні, після Києва.

Електронна черга в садочках

Зареєстровано 8 636 дітей від 0 до 5 років. У дошкільні навчальні заклади прийнято 5000 дітей.

Здоров’я школярів

Продовжено реалізацію проекту «Плавання» серед учнів 4-х класів – на базі 15 шкіл спільно із ДЮСШ №9 займалися плаванням учні із 25-ти навчальних закладів, у яких відсутні басейни. Участь взяли понад 2500 дітей. Проведено навчально-практичні семінари щодо запровадження на уроках фізичної культури під час загальнофізичної підготовки елементів самозахисту. Вперше у Львові для оздоровлення дітей впродовж червня на базі шкіл функціонували 30 міжшкільних центрів відпочинку з денним перебуванням, в яких взяло участь понад 3 тис. дітей. Організовано оздоровлення 857 дітей пільгових категорій в ДПЗОВ «Ватра» і «Старт», а також 12 дітей із важкими психічними розладами спектру аутизму разом з батьками відпочили у ДПЗОВ «Ватра».

На базі дитячої лікарні почав роботу новий медичний діагностичний центр «Центр медичних інновацій NOVO», в який інвестовано 50 млн. грн. приватних коштів. Центр надає послуги на обладнанні останнього покоління – апарат комп’ютерної томографії, магнітно-резонансний томограф, 3 ультразвукові сканери. У Центрі можна провести обстеження новонародженим дітям.

Медичні послуги доступніші

Для мешканців Личаківського району відкрили якісну сучасну амбулаторію сімейної медицини на вул. Тракт Глинянський, 154. 6329 осіб (з них 1301 – дитячого населення) можуть швидко та якісно отримати допомогу медиків неподалік дому. На виконання робіт з реконструкції будівлі використано 538 тис. грн. Проведено закупівлю необхідного медичного обладнання, інвентарю та меблів за кошти міста на 42,3 тис. грн. В місті відкрито 24 дільниці сімейної медицини.

В медицину Львова цього року інвестовано 9 млн. грн., з них 5,5 млн. – на ремонти, 1,5 млн. – на обладнання. У ЛОР-відділенні 1 міської лікарні ім. Князя Лева надають кваліфіковану медичну допомогу з використанням найсучасніших технологій, методів та прийомів. За кошти спонсорів (75 тис. грн.) придбано оглядовий лор-комбайн та мікродебрідор. Місто подбало про ендоскопічну стійку, вартістю 200,7 тис. грн., для виконання сучасних малоінвазивних втручань при ЛОР-патології. У лікарні швидкої медичної допомоги модернізували палату інтенсивної терапії кардіологічного відділення для хворих на інфаркт міокарда. На проект витрачено 1438 тис. грн. Для відділення паліативної допомоги 4 поліклініки придбано обладнання на 100 тис. грн. Місто реалізувало проект з впровадження новітніх технологій в практику дитячої нейрохірургії шляхом навчання лікарів та передачі нового обладнання – нейроендоскопа. Загальна вартість – 805,2 тис. грн.

Цікаве дозвілля старших

15 серпня у Львові відкрили ще один Центр дозвілля для літніх при Храмі Всіх Святих Українського Народу (вул. С. Петлюри, 32). Тепер дідусі та бабусі Залізничного району можуть цікаво проводити час в колі однодумців-однолітків.

Пам’ятаємо Героїв

Львів підвищує рівень соціальної захищеності ветеранів УПА. Місто здійснює 325 одержувачам доплату до пенсії в розмірі 1 тис. грн. За 12 місяців з бюджету міста виплачено 4,1 млн. грн. Ветерани УПА, вдови ветеранів УПА та вдови політв’язнів мають пільги на ЖКП. 368 одержувачам нараховано пільг на суму майже 700 тис. грн. Також ветерани УПА, вдови ветеранів УПА та вдови політв’язнів мають пільги на зв’язок. 217 одержувачам нараховано пільг на 41 тис. грн. Місто призначає окремим категоріям мешканців муніципальні субсидії (за 11 місяців – 1,29 млн. грн.).

Усім дітям – сім’ї

За рік у місті для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відкрили 2 дитячі будинки сімейного типу. У ДБСТ на вул. Тракт Глинянський проживає 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На вул. Мечникова поселили 5 діток. Місто придбало житло для 19-річного незрячого хлопця з числа дітей, позбавлених батьківського піклування. 1 червня для найбільш незахищеної та бідної молоді Львова Згромадження о. Салезіян Східного Обряду УГКЦ відкрило Родинний дім «Покрова» (вул. Дорога Кривчицька, 19). Приміщення розраховане на 100-110 осіб: сиріт, напівсиріт, дітей з неблагополучних сімей та студентів.

Відновлюємо дитячі майданчики

Спільними зусиллями міста, байкерського клубу «Хуліган» та підприємців відновлено 3 спортивні майданчики (на вул Кирила і Мефодія, 27; Чорноморській, 12 та скейт-парк на Винниченка, 4).

Програма плавання для дітей

У міській програмі навчання плаванню взяло участь більше 800 дітей з соціально-незахищених категорій населення та діти, батьки яких перебувають у зоні АТО. 123 дитини, батьки яких є учасниками АТО, взяли участь у 4-х етапах програми. Загальна вартість програми – 300 тис. грн.

Стипендії для талановитих спортсменів

210 спортсменів та їх тренери отримали грошову винагороду у розмірі 1 тис грн. за спортивні досягнення у 2013 році. Також стипендіями нагородили 11 спортсменів з вадами розумового розвитку та їх тренерів, які перемогли на міжнародних змаганнях European Floorball Masters. З міського бюджету було виділено 221 тис. грн.

Нові дитячі гуртки у відремонтованих приміщеннях із яскравими меблями

Загалом у мережі Дитячих клубів Львова працює 55 безкоштовних гуртків. За рік відкрито 11 нових гуртків з яких: 2 естрадно-циркові, 3 танцювальні, футбол, бойові мистецтва, 2 з англійської та німецької мов, фотогурток, 2 мистецькі студії. 5 дитячих клубів змінили свою навчальну й візуальну концепції.

Ярмаркуємо спортивно

V щорічний Ярмарок спорту, який проходив під гаслом «Мобілізація сили та духу», відвідало понад 10 тис львів’ян та гостей міста. Більше півсотні спортивних федерацій, відомі зірки спорту, видовищні майстер-класи та спеціальні навчання, як можна захистити себе і своїх близьким під час військової небезпеки, – усе це чекало на відвідувачів.

Нове життя «Арени Львів»

На стадіоні проведено 16 футбольних матчів. Серед яких були матчі Ліги чемпіонів УЄФА, кваліфікаційні матчі чемпіонату Європи 2016 року, Кубку світу з футболу серед жінок. «Арена Львів» приймає матчі Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ОПФКУ «Прем’єр-ліга». Стадіон відвідало близько 290 тис вболівальників.

Активніша співпраця з громадою

Відновлюємо Підзамче

У рамках «Ревіталізації Підзамче» відновлено 2 подвір’я (вул. Остряниці, 12-14 і Хмельницького, 105), 2 дитячі майданчики (вул. Жовківська – Остряниці та Скидана – Остряниці) і 3 вхідні брами (вул. Огіркова, 2, Хмельницького, 56 та Підзамче, 9). Також у 3 садочках встановлено ігрове обладнання. Розпочато роботи з відновлення скверу на вул. Хмельницького – Стрімка та триває підготовка туристично-інформаційного ознакування.

Модернізуємо пл. Митну

У рамках воркшопу з ревіталізації пл. Митної, 9 молодих архітекторів з організації Urban Ideas, встановили незвичні тимчасові дерев’яні лавки нестандартної конструкції, на яких можна не лише сидіти, а й лежати, споглядаючи небо.

Проводимо парковий благоустрій

Влаштовано сквер на вул. Лінкольна – Липинського та відпочинкову зону для мешканців прилеглих будинків. У сквері облаштовано дитячий майданчик, тротуарні доріжки, освітлення та квітники, встановлено лавочки. Доріжки у сквері викладено у вигляді вишиванки.

З владою спілкуємось простіше

Центр надання адміністративних послуг запровадив електронну систему керування чергою та запрацював у відремонтованому приміщенні, де для мешканців передбачено максимально комфортні умови. Через Центр надається 215 адміністративних послуг, з яких 59 надаються територіальними підрозділами ЦНАП у кожному районі міста. А з 1 вересня в Центрі розпочали прийом документів на Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області, Територіальне управління Держгімпромнагляду у Львівській області, Головне Управління ДСНС України у Львівській області та Головне управління Держсанепідемслужби у Львівській області.

Духовні традиції в міській раді

1 березня у приміщенні міської ради відкрили Екуменічну каплицю. За цей час у каплиці відбулось 45 духовно-реколекційних заходів, конференцій, засідань круглих столів та виставок.

Культурне життя міста

Інновації у театрах

У Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва, театрі імені Леся Курбаса, театрі імені Лесі Українки, театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» та Будинку органної та камерної музики впроваджено інтернет-купівлю квитків. Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки отримав нове дихання. Новий директор, режисер зробили театр популярним місцем зустрічі, цікавим для молоді.

Ніч у Львові

Ніч духовності та миру. В липні та у листопаді реалізовано туристично-промоційний проект «Ніч у Львові», під час якого вночі храми, музеї та інші культурні й духовні заклади відкрили свої двері для відвідувачів. Протягом трьох ночей – понад 100 різноманітних атракцій, екскурсій. Цьогорічна «Ніч у Львові» мала сакральний характер та проходила під гаслом духовності та миру. Проект зібрав 35 тис відвідувачів.

Культура в райони

Зимові свята проходять під гаслом «Різдво під спільним дахом», що відображає прагнення мешканців усіх куточків Львова та України до єднання. Святкові заходи проводяться не тільки в центрі, а й у віддалених районах міста – у Франківському, Личаківському, Сихівському районах на Левандівці, Рясному та у Винниках.

Місто отримало Першу Львівську Медіатеку

Медіатека, яка відкрилась у жовтні, є сучасним мультимедійним центром в поєднанні з унікальним книжковим фондом ЦМБ ім. Л.Українки та розрахована на різний вік відвідувачів, у розпорядженні яких: комп’ютери, кінозал та конференц-зал, ігрова кімната, а також студія звукозапису. У Медіатеці відкрили Львівську школу джазу та сучасної музики. Медіатеку пристосують для людей з особливими потребами.

Плакатні виставки

У публічному просторі міста запровадили цікаву традицію плакатних виставок. Художники-плакатисти виставляють свої тематичні роботи у центрі міста. Відбулась виставка робіт до 200-річчя Тараса Шевченка.

Відкриття року

Активізуємо місцеві стартапи

ІТ-бізнес-інкубатор Startup Depot почав функціонувати у Львові, аби поєднувати зусилля талановитих програмістів, дизайнерів, засновників компаній, інвесторів, перетворюючи ідеї у глобальні бізнес-проекти, допомагаючи місцевим стартапам виходити на глобальний ринок.

Поглиблюємо співпрацю з міжнародними компаніями

Відкрито новий регіональний офіс компанії «Siemens». 20 людей працює тут за напрямками розробки компонентів медичної техніки і постачання та сервісу обладнання промислової автоматизації.

Наближаємо іноземні інвестиції

Відкрили представництво ЄБРР – єдиний регіональний операційний офіс Банку в Україні, який працює над реалізацією Програми підтримки розвитку малого та середнього бізнесу на всьому Західному регіоні Україні. Очікується, що офіс поступово візьме на себе більші повноваження і функціонуватиме як повноцінний офіс ЄБРР.

Важливі події року

Кращі світові журналісти у Львові

ІІ Медіафорум, який тривав 13-14 листопада на «Арені-Львів», зібрав понад 500 журналістів. Тема форуму – «Війна. Політика. Корупція. Медіа: гравець чи інструмент». На форум спікери приїхали з 7 країн світу: України, Данії, США, Польщі, Білорусі, Росії та Німеччини.

Відстоюємо своє право

З початком року львівський Євромайдан перетворився у Молитовний Майдан. Щоденно сотні людей перед пам’ятником Тарасу Шевченку молилися за мир в Україні. Львів пережив Ніч Гніву. Мешканці активно долучалися до нічних патрулювань і охорони міста.

Ювілей Тараса Шевченка

До 200-річчя від дня народження Т.Шевченка проводили проект «Шевченко REAL». 13 особистостей, які жили в один час з Шевченком, отримали звання «Людина епохи Шевченка», вулиці, що названі їхніми іменами, ознакували спеціальними інформаційними табличками. Різноманітні літературні, мистецькі заходи у громадському просторі, акції та флеш-моби у навчальних закладах міста – все було об’єднано в програму, що тривала протягом року.

Розвиваємо ІТ-індустрію

У Львові відбулась найочікуваніша ІТ-подія року – конференція Lviv IT Arena. Захід є найбільшою подією Західної України в історії таких конференцій. Він зібрав гравців індустрії інформаційних технологій зі всієї України та з-за кордону – серед них понад 800 учасників та 100 спікерів міжнародного рівня.


Article printed from Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua: http://novyny.lviv.ua

URL to article: http://novyny.lviv.ua/misto/2014-rik-yakym-vin-buv-u-lvovi.html

Copyright © 2011-2017 Львівські новини ™ Novyny.lviv.ua Всі права захищено