Львів святкуватиме День молоді урбан-фестивалем

23 червня 2016, 20:31   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

З 23 до 30 червня у Львові триватиме урбаністичний фестиваль «Твій простір». В рамках заходу відбудуться майстер-класи з ресайклінгу, лекції про креативне підприємництво, ідентичність міста, можливості для молоді, створення арт-об’єктів у міському просторі, перегляд переможців всеукраїнського конкурсу «Відкрита ніч» та багато іншого. Організатором фестивалю виступило Молодіжне Об’єднання «Граніт», за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

«Цього року управління молоді, сім’ї та спорту підтримує організації цього заходу. Починаючи із сьогоднішнього дня і впродовж усього тижня у Львові відбуватиметься урбан-фестивалб до Дня молоді.

Протягом тижня молоді люди, які будуть у Львові і матимуть бажання дуже багатьом якісних речей, зможуть долучитися до цих заходів.

Ми надаємо фінансову підтримку 20 тис. грн на реалізацію цього фестивалю», – зазначила Діана Наорлевич, представник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

«Захід такого формату відбудеться у Львові вперше. Наш фестиваль не музичний, не розважальний. Це велика майстерня для молодих людей, які хочуть реалізовувати свій творчий потенціал задля покращення громадського та міського простору», – розповів Андрій Мочурад, організатор фестивалю.

На відвідувачів фестивалю чекають лекції від молодих підприємців на теми «Як розпочати власну справу, коли найбільшим ресурсом є ентузіазм», «Як створити суспільно корисний бізнес, що покращуватиме міський простір», розповіді від досвідчених мандрівників «Як подорожувати Європою, коли в кишені лише гривні», огляди урбаністичної літератури від мистецького об’єднання Лід-9 та вечори сучасного українського короткометражного кіно від фестивалю «Відкрита ніч». Цілий тиждень відбуватимуться відкриті воркшопи з ресайклінгу.

В рамках фестивалю відбувся відкритий конкурс на найкращий проект вуличного арт-об’єкту із вторинної сировини. Таким чином організатори намагались привернути увагу не тільки до актуальної зараз проблеми зі сміттям, а й до шляхів її вирішення.

«Ми хочемо показати, як зробити простір міста більш креативним, наповнити його нетиповим змістом. Головне у цій справі – це ідея та бажання, а матеріалом для мистецтва може стати й те, що ми звично називаємо сміттям: надбитий посуд, пластикові пляшки чи старі дерева», – розповідає організатор, координатор мистецької частини фестивалю Андрій Біганський.

Родзинкою фестивалю стане майстер-клас американського скульптора Ліланда Беті, який створить креативні скульптури із «мертвого дерева».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини