У Львові шкільні спортивні майданчики відновлюють до початку навчального року

28 липня 2016, 20:58   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

До початку навчального року у Львові взялися ремонтувати шкільні майданчики. Один з них, що знаходиться у початковій школі «Джерельце», вже повністю відновили. І від початку осені 370 дітей, які навчаються в цій школі, зможуть випробувати сучасне футбольне поле. На капітальний ремонт спортивного майданчика з бюджету міста виділили 525 тис. грн.

«До цього часу діти грали футбол на піску. Ми привозили і насипали пісок і каміння, тому весь бруд, який був на майданчику, діти заносили у школу. А зараз тут вже є цивілізований, гарний, охайний майданчик», – розповіла директор ЛСЗШ «Джерельце» Світлана Мазур.

Крім цього, початкова школа є учасником проекту «Сучасні інтерактивні класи». Тому в Ратуші вже придбали 15 планшетів «Розумники» для навчального закладу. Такий експеримент проводять разом з компанією Microsoft, яка надасть школі «Джерельце» ще 17 таких планшетів. Для них комп’ютерна компанія повністю розробила програмне забезпечення для учнів 1-4 класів.

«В цьому році орієнтовно 160 млн грн буде інвестовано в заклади освіти, але це не тільки кошти на ремонти, більша частина грошей піде на обладнання, зокрема на планшети та мультимедійні дошки. Взагалі в цьому році кожна школа отримає дуже якісний комп’ютерний клас, і мінімум 20 мультимедійних дощок розподілимо між львівськими шкільними закладами», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, в липні проводять ремонтні роботи у 50 школах міста, там не тільки облаштовують ігрові майданчики, а й міняють вікна, систему опалення та санвузли. А от облаштування нових мультимедійних спортивних майданчиків вже завершують у школах №8, 37 і 95.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини