Цього року у Львові планують відновити роботу 44 груп у садочках та закупити 20 мультимедійних дошок для шкіл

28 липня 2016, 14:22   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У львівських школах та садочках триває активна ремонтна кампанія та підготовка до нового навчального року. Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, цього року планують відновити роботу 44 груп у садочках. Також тривають ремонти покрівель, заміна вікон на енергоощадні, ремонти санвузлів та харчоблоків, проводиться капітальний ремонт 8 недіючих басейнів. Загалом цього року з бюджету міста на ремонти у закладах освіти передбачено 160 млн 125 тис. грн. Також школи міста отримають комп’ютерні класи. Буде закуплено 20 мультимедійних дошок. Їх отримають ті школи, де є вчителі-переможці конкурсу «Кращий вчитель». Про це на брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Цього року кожна школа отримає комп’ютерні класи. Також мінімум 20 мультимедійних дошок піде на наші школи, щоб вчителі навчились на них працювати, а коли навчаться, то можна буде закупляти для інших шкіл. Важливо, щоб ми мали якісні кабінети фізики, хімії, щоб діти отримували знання, використовуючи сучасну техніку, щоб навчання у Львові не відрізнялось по якості, ніж воно є в інших країнах світу, які ми ставимо собі за приклад.

20 шкіл отримають мультимедійні дошки. Конкретної розбивки ще нема. Ми будемо вибирати серед тих шкіл, де є вчителі-переможці, які торік отримали премію «Кращий вчитель», така була домовленість. Це була велика сума – по 25 тис. грн. Сто вчителів отримало таку премію. Кращі по напрямках ще отримають в цьому році мультимедійні дошки. Частина отримає цього року, частина – наступного. А комп’ютерні класи отримають всі нові, бо не можливо сьогодні якісно пізнавати світ, не користуючись новітнім обладнанням. 21 млн грн на комп’ютерні класи та мультимедійні дошки.

У програмі «Львів 2020» чітко розписано, що всі школи повинні мати якісні спортивні поля, спортивні майданчики. Там, де були збудовані басейни, вони мають бути всі відремонтовані і мають працювати. Якісне обладнання та устаткування. Ми йдемо крок за кроком. Ми кожного року додаємо також кошти на спортивний інвентар, бо він зношується і постійно потребує оновлення», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

«21 млн грн маємо на закупівлю сучасних кабінетів. Це загальна сума на комп’ютери та дошки. Робимо ще 4 спортивні майданчики – це школа №37, школа №8 на стадії завершення, і будівництво у школі №95 на вул. Кавалерідзе. Там буде цілий спортивний комплекс», – додала Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Цього року планується відновлення ДНЗ (та груп у ДНЗ). До кінця 2016 року заплановано відновити роботу 44 груп: ДНЗ №9 на вул. Рильського, 9, ДНЗ №168 на вул. Кульпарківська, 182, ДНЗ №42 на вул. Сміливих, 26, ДНЗ №17 на вул. Зубрівській, 9, СЗШ №23 на вул. Варшавській, 126, ДНЗ №95 на вул. Гайдамацькій, 2-а, СЗШ №38 на вул. Порічковій, 4а, ДНЗ №14 на вул. Новознесенській, 69.

Проводиться капітальний ремонт пралень у ДНЗ на 11 об’єктах, з них у двох ДНЗ №92, 153 роботи завершені, у 9 закладах роботи будуть завершені до початку навчального року.

Капітальний ремонт з заміною вікон відбувається на 25 об’єктах.

Завершено ліквідацію підвальних котелень у трьох навчальних закладах СЗШ №57, 62, ДНЗ №95 та ремонт систем опалення у трьох закладах СЗШ №2, 21, Світанок.

У зв’язку із незадовільним станом, відбувається ремонт покрівель у 19 навчальних закладах, з них у 2 роботи завершено.

Одним із пріоритетів роботи управління є проведення ремонтних робіт 172 санвузлів у 50 навчальних закладах.

З метою залучення дітей до уроків плавання, проводиться капітальний ремонт 8-ми недіючих басейнів.

Для покращення спортивної інфраструктури шкіл, проводиться капітальний ремонт приміщень спортивних залів у 9 навчальних закладах та капітальний ремонт спортивних майданчиків у 4-х школах, з них у ССЗШ №8 та школі «Джерельце» роботи завершено. Окрім того, виготовляється ПКД на відновлення роботи 10-ти спортивних майданчиків.

Проводиться капітальний ремонт приміщень 6-ти харчоблоків у школах і садках, з них у ДНЗ №31 роботи завершено.

Станом на 26 липня виконано робіт у навчальних закладах на суму 42 млн грн.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини