У Львові відбудеться Міжнародна літня школа україністики «Крок до України»

26 липня 2016, 19:09   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

9 років поспіль Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» проводить Міжнародну літню школу україністики «Крок до України».

Цьогоріч студентами літньої школи МІОКу стали учасники з 8 країн, зокрема Польщі, Чехії, Хорватії, Болгарії, Росії та Молдови. Вперше учасниками школи стали громадяни Туреччини та Грузії.

«Цікаво, що вже вдруге поспіль вивчати українську мову до Школи повернулися колишні студенти з Польщі та Росії. Наші учні роблять свої власні кроки до України, а ми віримо, що завдяки їм українська мова крокуватиме щораз більше країнами світу», – розповіла Ірина Ключковська, директор МІОКу.

«Ми переконані, що незабаром українська мова буде популярною в цілому світі. Сьогодні нашим завданням є популяризація української мови в іншомовних середовищах з широким залученням іноземців. Наші студенти вивчають українську мову, пізнають Україну і Львів. Нам важливо, щоб вони відчули, що Львів – це справді місто, яке відкрите для світу», – зазначає Ірина Ключковська, директор МІОКу.

Учасники Школи приїхали в Україну до Львова в час дуже складний для держави. У кожного своя мотивація. Так, Мунавара Усенова, директор Міжнародного ліцею ім. Т.Г.Шевченка у Стамбулі, говорить про тепле ставлення турецького народу до України та зазначає, що вважає своїм обов’язком добре знати та щораз більше удосконалювати свій рівень української мови.

Студенти школи пройшли тестування на рівень знання української мови та розпочали навчання. Вони мають насичену та цікаву програму, в рамках якої не лише пройдуть інтенсивний курс української мови та отримають відповідні сертифікати, але й реалізують та презентують власні проекти, відвідають Закарпаття, навчаться творити яворівські іграшки, пекти традиційні львівські пряники, співати колискові, відвідають унікальні мистецькі місця та музеї Львова, ознайомляться з актуальним українським кіно та багато-багато іншого.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини