Цьогоріч на Личаківському цвинтарі відновлять близько 26 надмогильних пам’ятників

26 липня 2016, 11:50   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Як розповів директор ЛКП «Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, цього року на території кладовища планують відновити близько 26 надмогильних пам’ятників.

Зокрема, 11 надгробків реставрують у межах українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини». Ці роботи виконують українські та польські реставратори, а фінансує їх Міністерство культури на національної спадщини Польщі.

Також виконують роботи з реставрації надмогильних пам’ятників та впорядкування території кладовища за кошти ЛКП «Личаківський цвинтар». За словами Михайла Нагая, в цьому році за кошти комунального підприємства планують відреставрувати орієнтовно 15 надгробків.

Так, на сьогодні відреставровано надгробки журналіста Осипа Боднаровича та Володимира Крушинського – професора, родича дружини Маркіяна Шашкевича.

«Тривають роботи з реставрації надгробків архітектора Сильвестра Гавришкевича, відомого етнографа Володимира Гнатюка, фрагменти цього надгробку пошкодила гілка дерева. Реставруємо усипальницю відомого етнографа, дідуся Генерала Шухевича – Володимира Шухевича, Закінчуємо роботи на могилі Лева Петрушевича, племінника Євгена Петрушевича, члена уряду ЗУНР.

Спільно з «Львівською політехнікою» відновлюємо надгробок та проводимо роботи з благоустрою на могилі архітектора Івана Левинського. Разом з пивоварнею реставруємо каплицю Кісельків. Роботи тут на завершальній стадії», – зазначив Михайло Нагай.

Також на території кладовища проводять роботи з благоустрою. Зокрема, у старій частині бальзатовою бруківкою замощують дорогу, з цього ж матеріалу викладуть доріжку біля могили Володимира Івасюка. У планах – замостити натуральним каменем центральну алею.

За словами Михайла Нагая, впорядковують територію, де поховані герої АТО. Зокрема, влаштували основу під викладення бруківки. «Виконуємо благоустрій, за побажаннями родичів, біля секторів поховань встановимо лавки», – додав Михайло Нагай.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини