До середини серпня через «Знесіння» проляже велодоріжка

22 липня 2016, 14:57   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Наприкінці червня в парку «Знесіння» стартували роботи з прокладання нового маршруту, довжиною майже 300 м та шириною близько 4 м. Вона складатиметься з 2 смуг – пішохідної та велосипедної. Першу з них уже замостили бруківкою, іншу ж асфальтуватимуть впродовж наступних двох тижнів.

Передбачається, що маршрут буде проходити через центральну алею парку «Знесіння» до залізничного моста поблизу вул. Вільде. Раніше тут була стежка, яка з часом дещо заросла травою.

Як зазначає директор парку «Знесіння» Роман Назаровець, фінансування велосипедної та пішохідної доріжок тут обійшлось міському бюджету в 730 тис грн. Завершити всі необхідні роботи планують до середини серпня.

Нагадаємо, що до кінця року довжина львівської веломережі повинна наблизитися до позначки 100 км. Так, окрім велодоріжки у парку «Знесіння», незабаром також будуть збудовані велошляхи вздовж вулиць Стуса, Богданівської, Садової, Сихівської, Червоної Калини, – у рамках реконструкцій вулиць. Серед суто велосипедних проектів – доріжки до Брюхович та на верхній частині вулиці Городоцької. Багато дрібніших велопроектів реалізують районні адміністрації в рамках ремонтів тротуарів. Відзначимо, що, згідно з програмою «Львів-2020», серед пріоритетів міської влади на наступні роки – збудувати у Львові веломережу, довжиною 268 км.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини