До кінця року у парку «Залізна вода» відремонтують всі доріжки і висадять нові дерева

21 липня 2016, 19:09   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Цьогоріч у львівському парку «Залізна вода» відновлять всі пішохідні доріжки та алеї, облаштують дощову каналізацію та висадять дерева.

«Минулого року ми почали відновлювати доріжки в парку, але зробили лише близько 900 м у верхній частині парку. Цьогоріч ми продовжимо впорядкування парку. Зокрема, плануємо відновити всі доріжки і сходи, які ведуть до парку з вул. Стуса», – розповів начальник управління екології та благоустрою Львівської міськради Андрій Галушка.

Разом з ремонтом доріжок у парку облаштують дощову каналізацію, адже через відсутність водовідведення у парку руйнувалися схили і падали дерева.

Крім того, у парку приберуть повалені дерева, а замість них висадять нові. Оскільки парк є пам’яткою садово-паркового мистецтва, там висадять такі саме сорти дерев, які були раніше. Здебільшого, це дуби і клени.

Зазначимо, що цьогоріч на капітальний ремонт парку «Залізна вода» у бюджеті розвитку Львова передбачено 3 млн грн.

Наразі у міськраді вже зробили проект відновлення парку і оголосили конкурсні торги на визначення підрядника. Завершити ремонт планують до кінця 2016 року.

Додамо, що парк «Залізна вода» площею 19,5 га, який розташований між вул. Стуса, Тернопільською, Мишуги та Ярославенка у Сихівському районі, був закладений у ще в 1905 році.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини