«Зараз ключове – отримати позитивне рішення від Мінрегіону», – О.Сивак

21 липня 2016, 14:03   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Львів подав весь пакет документів у Мінрегіонбуд щодо проекту рекультивації сміттєзвалища та будівництва нового сміттєпереробного заводу. Як розповіла Ольга Сивак, наразі місто очікує на рішення. Після цього європейські інженери приїдуть у Львів, аби пропрацювати наступні етапи реалізації проекту.

«30 червня ми подали всі документи, які від нас вимагало міністерство, щоб отримати фінансування від Європейського інвестиційного банку. Анкету ми подали ще раніше – 21 червня. 1 липня був кінцевий термін подачі всього пакету документів. Ми також подали ухвалу сесії міської ради, якою ми уповноважили ЛКП «Львівспецкомунтранс» бути розпорядником та отримувачем майбутнього проекту.

Анкета та повний пакет документів у міністерство надійшли, бо для нас це першочергове питання. Сама анкета має 45 сторінок, є також багато додатків. Є розроблений проект інституту «Гірхімпром» 2013 року, він пройшов державну експертизу, але зараз цей проект оновлюється, інженери, у зв’язку із ситуацією, що сталась, вносять нові рішення.

Ми чекаємо, коли буде розгляд проектів, бо ми не єдине місто, яке подало проект. Сподіваємось, що, зважаючи на ситуацію, міністерство наш проект розгляне позитивно.

Проект, який ми подавали, складається з двох компонентів. Перший – це проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Другий – це проект нового заводу. Як виглядатиме цей комплекс технічно, хто і де буде його будувати, стане відомо після акцептації.

Для нас це питання треба вирішити комплексно. Тому для нас важливі дві складові. Перше – це рекультивація сміттєзвалища у Грибовичах. Є технічна документація 2013 року, це 10 томів документів. Зараз ці документи оновлюють. Щодо будівництва нового заводу – ми подали заявку. Це є кредитні кошти Європейського банку. Через наше комунальне підприємство ми будемо розпорядником коштів і, залучаючи європейських консультантів, ми розробимо на другу компоненту проект.

Зараз ключове – отримати позитивне рішення від Мінрегіону. Міський голова звернувся до прем’єр-міністра України, щоб це рішення пришвидшити. Після того, як рішення приймуть, приїдуть європейські інженери, проаналізують ситуацію і скажуть, які наступні етапи. Потім проектування», – розповіла Ольга Сивак, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини