По місту проводиться чимало робіт з реставрації балконів

21 липня 2016, 11:02   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У Львові триває реставрація балконів головних фасадів будинків. Зокрема, на замовлення управління охорони історичного середовища розпочато капітальний ремонт балконів будинку на вул. Дорошенка, 35, на вул. Герцена, 4 та ремонтно-реставраційні роботи на вул. Мартовича, 7. Завершено відновлення балконів адміністративного будинку на пл. Соборній, 7. Також завершено відновлення балконів головного фасаду будинку на вул. Короленка, 17.

Відновлення балконів здійснюється на замовлення управління охорони історичного середовища Львівської міської ради. Виконавець робіт на вул. Дорошенка, 35 – ПП «Володар Маркет». Роботи по каменю виконує Андрій Федоришин. Виконавець робіт на вул. Герцена, 4 – ТзОВ «Реставрація Стиль».

Також на замовлення управління розпочато та тривають ремонтно-реставраційні роботи балконів на вул. Мартовича, 7. Підрядна організація – ПП «Рим-Лав».

Наприкінці липня – на початку серпня заплановано розпочати ремонтно-реставраційні роботи балконів на вул. Князя Романа, 4, капітальний ремонт балконів на вул. Рутковича, 4 та на вул. Торговій, 11.

Загалом цього року управління замовило розроблення проектно-кошторисної документації на ремонтно-реставраційні роботи та капітальний ремонт балконів на такі об’єкти: вул. Чупринки, 52, вул. Листопадового Чину, 10, вул. І.Франка, 90, вул. Пекарська, 40, вул. Рутковича, 12, вул. Рутковича, 10, вул. Городоцька, 61, вул. Менделєєва, 5, вул. Павлова, 1, вул. Павлова, 2, вул. Зелена, 6 (вул. Шота Руставелі, 2), вул. ген. Чупринки, 4, вул. К. Левицького, 16, вул. І.Франка, 55, вул. Б.Хмельницького, 49, вул. Рутковича, 6, вул. Паркова, 4.

Також заплановано підготовку проектно-кошторисної документації для виконання ремонтно-реставраційних робіт у рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва. Розробку документації буде замовлено у разі сприяння та активної участі мешканців, а саме надання письмової згоди на виконання ремонтно-реставраційних робіт та участь в програмі реставрації балконів. Для підготовки відповідних заяв управління звернулося у районні адміністрації.

На завершальному етапі реставрація балкону головного фасаду будинку-пам’ятки архітектури на вул. Курбаса, 8 у м. Львові, виконавець робіт ПАТ «Львів -Реставрація». Реставрацію балкону розпочато у 2015 році. На цьому об’єкті здійснювалось відновлення огорожі з роман-цементу. Роботи на об’єкті виконував скульптор Сергій Чепель та реставратор Ігор Коваль. Авторський нагляд здійснював Ярема Чурилик та Андрій Конюх.

Тривають ремонтно-реставраційні роботи балконів на головному фасаді пам’ятки архітектури на вул. Дорошенка, 29. Підрядна організація – ПП «Оберіг Груп». Відновлення кам’яних елементів виконує Андрій Федоришин, реставрацію елементів огорожі здійснює – Юрій Миколаїшин.

Розпочато та триває капітальний ремонт балконів на головному фасаді будівлі на вул. Шолом-Алейхема, 9. Підрядна організація, яка виконує роботи, ЗАТ ПБО «Львівміськбуд».

Розпочато підготовчі роботи з дослідження балкону на вул. Вірменській, 13, для подальшого виконання ремонтно-реставраційних робіт.

Наприкінці липня – на початку серпня заплановано розпочати ремонтно-реставраційні роботи балконів на вул. Дорошенка, 15.

Відновлення балконів здійснюється на замовлення управління охорони історичного середовища Львівської міської ради у рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва. Частка Львівської міської ради – 50% вартості робіт; частка Німецького товариства міжнародного співробітництва – 50 % вартості робіт; частка мешканців – 500 грн. (від власників балконів).

Завершено ремонтно-реставраційні роботи балконів адміністративного будинку на пл. Соборній, 7. Роботи виконувались на замовлення управління охорони історичного середовища Львівської міської ради. Виконавець робіт – ЗАТ ПБО «Львівміськбуд». Роботи були розпочаті у 2015 році, завершені у червні 2016 року. Більшість елементів огорожі були в аварійному стані та потребували заміни. Виконано реставрацію шести балконів будівлі.

Завершено капітальний ремонт балконів головного фасаду будинку на вул. Короленка, 17. Роботи виконувались на замовлення управління охорони історичного середовища Львівської міської ради у рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва. Частка Львівської міської ради – 50% вартості робіт; частка Німецького товариства міжнародного співробітництва – 50 % вартості робіт; частка мешканців – 500 грн. (від власника балкону). Підрядна організація – ФОП Проданчук Н. Роботи по каменю виконував скульптор Андрій Федоришин, авторський нагляд здійснювала Ярина Саньковська.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини