Рекомендації поведінки у спеку

21 липня 2016, 10:57   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У зв’язку зі спекою, не характерною для клімату Львівської області, Держпродспоживслужба Львівської області повідомляє про необхідність дотримання певних правил в таких умовах, і з метою послаблення несприятливої дії високих температур – рекомендує проведення профілактичних заходів.

Зокрема, таких: застосування сонцезахисних пристроїв на вікнах, використання вікон з тонованим склом, застосування локальних або централізованих систем кондиціонування, охолодження та вентиляція в будівлях, при наявності застосовувати повітряні завіси на входах у виробничі приміщення. За згодою з профспілковими та трудовими колективами проводити адміністративне регулювання режиму праці, а саме: скорочення робочого дня, зміна початку та закінчення робочого дня, організація кімнат відпочинку з оптимальними параметрами мікроклімату та повітреобміну, забезпечення працівників охолодженими напоями тощо.

У зв’язку з високим рівнем зовнішньої температури повітря, працівники практично не відкривають вікон та не провітрюють приміщень. Належне неодноразове провітрювання є актуальним, особливо в офісних приміщеннях, де, як правило, встановлена значна кількість оргтехніки. Такі пристрої як ксерокси, факси, принтери при експлуатації виділяють в робочу зону озон, дрібнодисперсні залишки тонерів та інших речовин, що використовуються для їх роботи. Тому протягом робочого дня необхідно неодноразово провітрювати приміщення з обов’язковим подальшим доведенням температури в приміщеннях до оптимальної.

Населенню, яке в денний період дня не знаходиться на роботі, також необхідно дотримуватись певних вимог, а саме: по можливості не знаходитись на вулиці з 11 до 16 години, одягати легкий світлих кольорів одяг, мати з собою певний запас питної води. Для захисту від зневоднення доросла людина повинна випивати до 3 л рідини на день. Це може бути бутильована негазована вода, холодні чаї, соки, компоти та кисломолочні продукти. Не рекомендується вживати алкоголь та пиво, які особливо виводять рідину з організму. В найбільш спекотні години дня необхідно, по можливості, уникати значних фізичних навантажень.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини