«Фонтан на пл. Митній майже готовий, ремонт самої площі триватиме до жовтня», – Лілія Онищенко

20 липня 2016, 13:14   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

На пл. Митній тривають ремонтні роботи. Як розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР, фонтан буде зроблений раніше, роботи по самій площі триватимуть до жовтня. Також паралельно мають проводитись роботи по фасаду Музею Пінзеля та фасаду Поліграфічного коледжу.

Площа Митна буде замощена плитами з хаотичною структурою та з кольоровими вкрапленнями з акцентом на сухий фонтан. У цьому році планується виконати усі роботи з ревіталізації площі. Має бути зроблена дуже складна система, яка передбачає точкове вмощене освітлення. Також будуть облаштовані місця для відпочинку, зокрема, створять зелені зони та встановлять лавки. Роботи з реконструкції площі Митної розпочали ще в минулому році. Тоді тут повністю замінили всі інженерні мережі.

«По пл. Митній є кілька окремих напрямків, основний – це сама площа. Там зроблена заміна усіх комунікацій, мереж, каналізації, електрики тощо, зроблена вся підоснова для фонтану, фактично, крім форсунків, він вже майже готовий. Зараз йде розбивка території, визначаються зелені території, тоді буде прокладання усіх електромереж, бо там будуть вмощені світла між плитами. Потім буде мощення. На все це накладається ще два проекти, які реалізовуються паралельно, – це реставрація Музею Пінзеля, тендер проводили, вже є переможець, ми з ним укладаємо договір і він буде приступати до робіт по фасаду. Треба розвести, щоб ці роботи не заважали одні одним. Також є Поліграфічний коледж, який роздобув кошти на реставрацію фасаду. Буде ще це робитись. У сам проект площі не входить ремонт переходу. Плануємо ще окремий проект по ремонту переходу.

Роботи триватимуть до жовтня. Швидше буде зроблений фонтан, а сама площа ні, бо там ще є момент з Поліграфічним коледжем, який повинен мати доступ до свого головного входу. У них зараз вступна кампанія, ми повинні їм залишити цей коридор. Дуже складний реставраційний сезон, бо він короткий. Фонтан ми зробимо швидше і запустимо, але доступ до нього буде обмежений через ремонт площі», – розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

Загальна вартість робіт – 5 млн 383 тис. грн.

Проектом передбачена заміна мереж (водопровід, каналізація, електромережі), збільшення зелених зон, виконання замощення з гранітних плит з вмонтованими в поверхню світильниками (140 світильників), встановлення вуличних меблів, смітників, велопарковок, зупинки транспорту, влаштування сухого фонтану.

Буде влаштовано нову систему освітлення площі: встановлено 140 точкових світильників у замощенні з їх концентрацією в зоні входу в Музей Пінзеля та поступовим розширенням по всій території площі. Також передбачено встановлення нових окремо стоячих ліхтарів та підсвітку дерев ліхтарями, розташованими в рівні мощення або в рівні травника.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини