У Львові змінюється порядок в’їзду в центральну пішохідну зону

18 липня 2016, 13:44   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради, з 1 серпня змінюється порядок регламентованого в’їзду в пішохідну зону центральної частини міста. Старі перепустки синього кольору анулюють, натомість вводять нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту.

МЕШКАНЦІ

Право в’їзду, стоянки та паркування у спеціально відведених для цього місцях на територію пішохідної зони надається мешканцям, які проживають та зареєстровані на території пішохідної зони, а також власникам житлових приміщень, які знаходяться на території пішохідної зони, іншому члену подружжя, який має власний автомобіль, за наявності свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія, а також за умови оформлення дозволу.

Як підкреслює Юрій Діль, керівник «Муніципальної дружини» та радник міського голови з питань безпеки, для мешканців заїзд упродовж цілої доби залишається безкоштовним – потрібно лише виробити нову перепустку. Платний заїзд – винятково для автомобілів доставки, які працюють у пішохідній зоні з 8.00 до 11.00 год. «Єдине прохання у нас до мешканців – не порушувати правил паркування, дотримуватись своєї зони, а також не паркуватися на тротуарах чи газонах. Це порушення правил благоустрою, тож у такому разі ми будемо вживати заходів: за першим разом – попередження, за другим – обмеження заїзду на 1 добу, за третім – обмеження на місяць та розгляд спеціальною комісією, чи надавати такій людині цей дозвіл надалі», – пояснив він. За словами посадовця, одну таку перепустку виробляють в межах 1 години. Діятиме вона впродовж року. «Ми розраховуємо для мешканців видати до 500 перепусток», – додає Юрій Діль.

Для отримання дозволу на регламентований в’їзд на територію пішохідної зони, власники транспортних засобів повинні надати в ЛКП «Муніципальна дружина» такі документи:

заяву на ім’я директора із зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, на який оформляється перепустка;
копію посвідчення водія;
копію паспорта громадянина України;
за необхідності – інші документи, що засвідчують право власності на житлове приміщення у пішохідній зоні історичної частини міста.
Після оформлення всіх необхідних документів, власникам транспортних засобів категорії «В» надається дозвіл у вигляді перепустки зеленого кольору із зазначенням зони стоянки та паркування.

ТРАНСПОРТНІ ЗАСОБИ, ЩО ЗДІЙСНЮЮТЬ ОБСЛУГОВУВАННЯ МЕШКАНЦІВ ТА ЗАКЛАДІВ

Транспортні засоби, які обслуговують мешканців пішохідної зони, підприємства та заклади на території пішохідної зони, для надання послуг та здійснення розвантаження/завантаження товарів, продуктів, тари тощо, за умови оформлення перепустки мають право на:

безоплатний в’їзд у пішохідну зону з 06.00 год до 08.00 год;
платний в’їзд у пішохідну зону з 08.00 год до 11.00 год, за умови здійснення попередньої оплати на рахунок ЛКП «Муніципальна дружина» за обслуговування системи в’їзду/виїзду у пішохідну зону;
перебування у межах пішохідної зони впродовж не більше однієї години.
«Ті автомобілі, які здійснюють доставку з 8.00 до 11.00 год, будуть сплачувати за місяць орієнтовно 140 грн. Це не надто висока сума. Ці кошти будуть витрачатись на обслуговування болардів», – пояснив Юрій Діль.

Для отримання дозволу на регламентований в’їзд на територію пішохідної зони, власники чи користувачі транспортних засобів повинні надати у ЛКП «Муніципальна дружина» такі документи:

заяву на ім’я директора із зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, на який оформлюють перепустку;
копію посвідчення водія;
копію паспорта громадянина України;
копію договору або інших документів, що засвідчують факт надання послуг на території пішохідної зони центральної частини міста;
у разі заїзду транспортного засобу з 08.00 год до 11.00 год – копію квитанції про здійснення оплати на рахунок ЛКП «Муніципальна дружина» за місяць чи день за обслуговування системи в’їзду/виїзду у пішохідну зону.
Після оформлення всіх необхідних документів, власникам чи користувачам транспортних засобів категорії «Г» надається дозвіл у вигляді перепустки жовтого кольору з зазначенням зони стоянки та паркування.

СПЕЦТРАНСПОРТ

Право в’їзду у пішохідну зону і перебування у ній на спеціально відведених місцях надається спецтранспорту, в т.ч. транспортним засобам комунальних підприємств, осіб з ураженням опорно-рухового апарату, що засвідчується відповідним посвідченням згідно з законодавством України, священиків храмів.

Для отримання дозволу на регламентований в’їзд на територію пішохідної зони, власники транспортних засобів, окрім спецтранспорту з проблисковими маячками або іншими знаками індивідуалізації, повинні надати у ЛКП «Муніципальна дружина» такі документи:

заяву на ім’я директора з зазначенням причин чи необхідності в’їзду на територію пішохідної зони;
копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, на який оформлюють перепустку;
копію посвідчення водія;
копію паспорта;
копію посвідчення (для осіб з ураженням опорно-рухового апарату).
Після оформлення всіх необхідних документів, власникам чи користувачам транспортних засобів категорії «Б», окрім спецтранспорту, надається дозвіл у вигляді перепустки червоного кольору із зазначенням зони паркування.

У ЛКП «Муніципальна дружина» також звертають увагу мешканців, що перепустки для в’їзду у пішохідну зону, видані до 01.07.2016, залишаються чинними лише до 01.08.2016 р. Для отримання перепустки нового зразка, потрібно звернутися за адресою: пл. Ринок, 1, перший поверх, каб. 1 (охорона). Відповідальна особа з видачі перепусток – п. Роман, тел. 067-314-12-81.

«Часто виникають такі питання. Якщо я, скажімо, роблю вдома ремонт, і мені потрібно завести в квартиру будівельні матеріали чи нові меблі. Таких мешканців ми просимо телефонувати на номер гарячої лінії Муніципальної дружини – 259-00-15, чи на гарячу лінію міста. Разові заїзди реєструються в журналі, адже хтось мусить нести відповідальність за той автомобіль, який заїхав», – додає Юрій Діль.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини