Львівська малеча спробує себе у близько 100 професіях

15 липня 2016, 20:10   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У суботу, 16 липня, парк імені Івана Франка перетвориться на «Місто професій». З 11:00 до 14:00 діти зможуть спробувати себе у близько 100 професіях та витратити зароблені ігрові гроші у крамницях солодощів та сувенірів на території містечка.

Дитячий профорієнтаційний фестиваль «Місто професій» відбувається у Львові вже втретє. Участь у заході безкоштовна, проте вхід для батьків лише у супроводі дітей. Брати участь у ньому можуть дітки будь-якого віку. Як зазначають організатори, якщо малеча вміє ходити та говорити, вона вже є учасником фестивалю.

На вході дитина отримує паспорт та карту представлених професій і «влаштовується на роботу». У паспорт будуть вписувати всі професії, у яких спробував себе учасник. Звісно, кожен старанний працівник отримає «заробітну плату», яку він може витратити у крамниці солодощів та подарунків на території містечка, і у якій, до речі, теж працюють діти.

«Ми вирішили зробити невеличкий сюрприз. Всі, хто прийде у вишиванці, незалежно від того, чи це батьки, чи діти, на вході разом з паспортом одразу отримають 50 євриків (ігрова валюта)», – каже Тетяна Люлька, автор проекту «Місто професій».

Як розповідають організатори, основна мета фестивалю – профорієнтаційна: щоб діти зрозуміли, чим сповнений світ, якими професіями, де б вони могли працювати і чим би вони могли займатися. Друга мета – показати, як влаштована держава: що потрібно працювати, щоб отримати заробітну плату, та як робити вибір.

«Я впевнена, що, коли людина займається своєю улюбленою справою і робить те, що їй до душі, ми, як результат, отримуємо якісний інтелектуальний або виробничий продукт. Я впевнена, що, якщо ми будемо йти саме цим шляхом, то через 10-15 років ми отримаємо таку собі «націю свідомого вибору», де кожен буде займатися улюбленою справою», – зазначає Тетяна Люлька.

Цьогоріч на фестивалі представлять майже вдвічі більше професій, ніж минулоріч.

«Оскільки Львів славився ремісничими професіями, ми хочемо показати, що у нас є ремісники і виробники, і потрібно цю галузь розвивати. На фестивалі будуть і гончарі, і швеї, і поліграфісти, які представлять цілий ряд професій. Ну і, звичайно, як без IT-сфери», – каже Микола Крупей, представник «Об’єднання «Самопоміч», співорганізатор заходу у Львові.

Поряд із виробництвом діти попрацюють і у сфері безпеки. Свої професії презентуватимуть представники Державної служби надзвичайних ситуацій та Патрульної поліції.

«Діти випробують себе у ролі рятувальників. Ми підготуємо цьогоріч ще більше цікавих професій, тож діти побачать, як наша службу працює з середини», – розповідає Віталій Туровцев, начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області.

«Ми розкажемо про структуру і наочно покажемо діткам, як працює патрульна поліція», – каже Тетяна Капись, інспектор патрульної поліції, лейтенант.

Захід відбудеться 16 липня об 11:00 на території парку імені Івана Франка за сприяння Львівської міської ради та «Об’єднання «Самопоміч» спільно з міжнародним діловим журналом «Community».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини