Вступна кампанія у Львові

15 липня 2016, 20:05   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Представники приймальних комісії ЛНУ ім. І. Франка, НУ «Львівська політехніка» та Національного лісотехнічного університету України розповіли під час прес-конференції про те, які факультети станом на нині найпопулярніші серед абітурієнтів.

Як розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ ім. І.Франка Андрій Гукалюк, це міжнародні відносини, факультети, які пов’язані з комп’ютерними технологіями, економічний та юридичний спеціальності.

Своєю чергою відповідальний секретар приймальної комісії НУ «Львівська політехніка» Роман Шуляр зазначив, що і у їхньому виші тенденції не змінюються:«Все, які і у попередні роки, – економічна галузь, право, соціальні та гуманітарні науки, міжнародні відносини, архітектура, комп’ютерні спеціальності».

«Перелік спеціальностей змінився, а вступники до цього, чесно кажучи, були не дуже готові, запізно поцікавилися…І ці нові, які були об’єднані або відкололися від старих напрямів, чомусь не в фурорі», – додав він.

За словами Романа Шуляра, серед таких спеціальностей – науки про землю. «Ніхто про неї не знає, але насправді це частина науки, яка відбрунькувалася від геодезії», – пояснив він.

Водночас, як зазначив заступник відповідального секретаря приймальної комісії Національного лісотехнічного університету України Ярослав Мацишин, у них такі найпопулярніші спеціальності: комп’ютерні науки, лісове господарство, архітектура та дизайн, деревообробка, автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології.

 1 липня в Україні стартувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Цього року замість того, щоб стояти в черзі до приймальної комісії, усі абітурієнти подаватимуть документи по інтернету.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини