Наступного року у Львові діятимуть нові ставки податку на нежитлову нерухомість

14 липня 2016, 15:56   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Львівська міська рада прийняла зміни до Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Відповідні правки набудуть чинності 1 січня 2017 року.

Цією ухвалою рада збільшує ставки податку для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб. Таким чином, для майна, що розташоване у межах першої, другої та третьої зон, вони становитимуть відповідно 1,25%, 1% та 0,75% від мінімальної з/п, що на 0,25% вище від тих ставок, які діють зараз.

Йдеться, зокрема, про такі види будівель як готельна, ресторанна, офісна, торговельна та будівля для публічних виступів.

«Це означає, що якщо зараз у нас в середньому 6 грн за 1 кв м, то наступного року буде трохи більше 7 грн», – пояснила керівник міського департаменту економічної політики Ірина Кулинич. За її словами, за перше півріччя до загального фонду міського бюджету надійшло 15 млн грн.

«Йдеться про символічне підняття. Ми привчаємо людей до відповідальності, оскільки в цілому світі, наприклад в Канаді, в містах бюджети міст на 60-90% складаються з податку на нерухомість. У нас це поки що мізер», – додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Львів поділений на зони. Так, у першу зону входить центральна частина міста, внесена до списку об’єктів спадщини ЮНЕСКО, у другу – територія історичного ареалу, за винятком першої зони, і в третю – решту території міста.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини