«Станом на сьогодні компанія-забудовник не має права здійснювати будівельні роботи на вул. Варшавській-Сосновій», – Гелена Пайонкевич

13 липня 2016, 20:04   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Будівництво на вул. Варшавській-Сосновій триває, незважаючи на низку порушень, відсутність технічних умов на водопостачання та припис Архбудконтролю про зупинення робіт. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила керівник міського юридичного управління Гелена Пайонкевич.

«Останнім часом розповсюджується дуже багато інформації про те, що компанія «Облагропромбуд» цілком законно здійснює будівництво на вул. Варшавській – Сосновій, а міська рада з невідомих причин їх блокує. Я хочу з усією відповідальністю заявити, що коли компанія стверджує, що в неї наявні всі дозвільні документи на проведення будівельних робіт, то вона лукавить. Станом на сьогодні договір оренди цієї земельної ділянки оскаржується в судовому порядку за позовом прокуратури Львівської області. Окрім цього, є припис обласної інспекції Архбудконтролю про зупинення будівельних робіт у зв’язку з тим, що є певні недоліки при проведенні будівництва. Також представники компанії двічі не допустили інспекцію Архбудконтролю на будівельний майданчик. Але якщо компанії немає чого боятися, якщо є отримані всі техумови – хоча я точно знаю, що ЛМКП «Львівводоканал» техумов на водопостачання не видавав – то представникам компанії навпаки з радістю треба запросити Архбудконтроль на будівельний майданчик, показати документи та інформацію про виконання припису», – зазначила вона.

За словами посадовця, Інспекція архбудконтролю після вилучення декларації з реєстру також звернулася з позовом до Шевченківського суду з вимогою про зупинення будівельних робіт. Окрім цього, 18 липня в Апеляційному адміністративному суді відбудеться вже третє засідання, де слухатимуть справу за позовом мешканців Варшавської-Соснової про скасування містобудівних умов та обмежень. «Я б хотіла ще наголосити на тому, що на території школи є розміщене ціле наметове містечко з польовою кухнею. Там знаходяться незнайомі особи. Ситуація на цій ділянці взагалі є дуже нездоровою. Люди просто бояться гуляти на території школи чи навіть проходити повз неї. Мешканці блокують доїзд до зазначеного майданчика», – додала Пайонкевич. Відтак, на її думку, компанія-забудовник станом на сьогодні – без проведення перевірки ДАБІ та без виконання припису обласної інспекції Архбудконтролю – не має права здійснювати будівельні роботи на вул. Варшавській-Сосновій. «Зараз, я вважаю, повинна завершитись первинна справа про визнання законності договору оренди. Тобто, коли рішення суду за позовом прокуратури набуде чинності, тоді можна буде розглядати питання про врегулювання цього конфлікту», – підкреслила Гелена Пайонкевич.

Також вона розповіла, що у місті працює спеціальна комісія з питань вирішення конфліктних ситуацій щодо забудов на території Львова. На одне із її засідань, що відбулось минулої п’ятниці, прийшов чоловік, що представився учасником бойових дій, який заявив, що компанія-забудовник готова надати безкоштовні квартири учасникам АТО у будинку на вул. Варшавській-Сосновій. «Однак, після спілкування з громадськими організаціями, які представляють інтереси учасників АТО, виявилось, що ця людина їм невідома», – підкреслила Пайонкевич.

Нагадаємо, що 8 липня виконавчий комітет міськради прийняв рішення про скасування містобудівних умов та обмежень щодо забудови земельної ділянки на вул. Варшавській-Сосновій. «Це безпрецедентна ситуація, яку ми сьогодні отримали в місті, коли забудовник, не маючи технічних умов, розуміючи напругу, яка виникає в громадськості, незважаючи на документи, вважає, що він може робити, що хоче. Цього не буде», – зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини