Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев – 2016» пройде у Львові

13 липня 2016, 19:54   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Цього року Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев -2016», на якому презентуватимуть свої вистави театри з різних країн світу, відбудеться з 17 вересня до 2 жовтня. В програмі фестивалю львів’яни та гості міста зможуть побачити вистави театрів з Румунії, Польщі, Молдови, Литви, Грузії, Угорщини, України та інших країн, які показуватимуться на сценах Львівських театрів та на площах Львова.

Зокрема на фестивалі будуть представлені такі театри:

Вільнюський міський театр з виставою «На дні» – режисер Оскар Коршуновас. Його вистави були представлені на всіх континентах світу. Такі фестивалі як: Авінйонський фестиваль (Франція), Еденбурський фестиваль (Шотландія), Віденський фестиваль (Австрія) та ін.

Вперше в Україні буде поставлена вистава відомого румунського режисера Олександра Гоусфатера «Багато шуму з нічого» В.Шекспір.

Режисерські постановки Юрека Зоня глядачі Львова бачили не один раз на сцені і на вулиці. Цього разу привезуть виставу «Хор сиріт» за романом Гая Гроссі. Цю виставу вже побачило багато країн Європи і Америки.

Роман Світлани Олексієвич «Чорнобильська молитва» глядачі побачать у режисурі Лінаса Зайкаускаса головного режисера драматичного театру ім. Юозаса Мільтініса м. Паневежис (Литва).

Безперечно вистави відомих українських режисерів таких як С.Мойсеєв, Я.Федоришин, А.Бакіров, Р.Держапільський, С.Павлюк та ін. також будуть представлені на фестивалі «Золотий лев 2016»

«Сьогодні Львів робить великі кроки, щоб досягнути рівня туристичних центрів Європи, таких як Прага, Будапешт, Краків. Така подія як Міжнародний театральний фестиваль «Золотий лев» за оцінкою Дж. Елсома, почесного президента Міжнародної асоціації театральних критиків, фестиваль дає змогу приваблювати до Львова туристів, рекламувати регіон і Україну, а також збагачувати незабутнім культурним досвідом жителів Львова. Фестиваль є ще одним вагомим мотиваційним чинником розвитку туризму і міг би бути привабливим фактом для інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури», – розповіли організатори.

Фестиваль «Золотий лев -2016» відбудеться за підтримки Міністерства культури України, Управління культури ЛОДА, Управління культури Львівської міської Ради, Львівської обласної Ради. Організатори фестивалю щиро вдячні їм за підтримку.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини