Дитяча лікарня «ОХМАТДИТ» отримала сучасне обладнання для реанімації дітей

12 липня 2016, 22:39   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У вівторок, 12 липня, Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАДИТ» урочисто передали апарат штучної вентиляції легень, який було закуплено в рамках Проекту модернізації медичного обладнання у ЛОДКЛ «Охматдит». Проект фінансувався Посольством Японії в Україні в рамках програми ґрантової допомоги по проектах людської безпеки програми «КУСАНОНЕ» Міністерства Закордонних Справ Японії.

Для дитячої лікарні в межах проекту закуплено апарат штучної вентиляції легень, 4 монітори нагляду за станом пацієнтів та лабораторне обладнання, яке дозволяє здійснювати біохімічні, гематологічні аналізи та аналізи газів і електролітів крові, котрі до цього часу в лікарні не проводилися.

Проект впроваджує Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з Львівською обласною радою, яка на умовах 10- відсоткового співфінансування виділила кошти з обласного бюджету в сумі 178 000.

Як зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, «Охматдит» став першим, хто з обласного бюджету отримав кошти на співфінансування «Це нормальна практика у світі, – зауважив Олександр Ганущин. – І ми, до речі, перебираємо цю практику не лише у напрямку медичному, у нас діє програма, на яку покладаємо великі сподівання щодо співфінансування міжнародної технічної допомоги». Також, коли ми говоримо з послами з різних представництв, різних країн, ми завжди кажемо, що готові бути не просто на словах партнером, а партнером в дії».

Олександр Ганущин висловив сподіваюся, що це буде не останній грант і не остання ініціатива, зроблена цьогоріч в «Охматдиті». «Львівська обласна рада спільно з Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» та за підтримки міжнародних партнерів, доброчинців продовжуватиме цю роботу.

В свою чергу головний лікар КЗ Львівська обласна дитяча клінічна  лікарня «ОХМАТДИТ» Мар’яна Возниця відзначила, що таке обладнання вкрай важливе для цього медичного закладу, оскільки самотужки лікарня не в змозі закупити якісну, сучасну апаратуру, яка щодня рятує життя маленьких пацієнтів.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини