В області підвищать вимоги до автобусних перевізників

12 липня 2016, 16:19   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

На Львівщині планують суттєво підвищити вимоги для автотранспортних підприємств, котрі обслуговуватимуть приміські та міжміські автобусні маршрути. Насамперед, йдеться про парк транспортних засобів перевізників та строк їх експлуатації, якість роботи на маршрутах, забезпечення належних умов праці та відпочинку водіїв.

Про це йшлось у п’ятницю, 8 липня, під час засідання конкурсного комітету з визначення перевізників на автобусному маршруті загального користування, що не виходять за межі території області.

“У системі пасажирських перевезень сьогодні є ряд проблемних питань, зокрема недостатнє оновлення пасажирського транспорту, відсутність комфортних умов для розвитку конкурентних відносин та ряд інших речей. Як наслідок, це все негативно позначається на якості надання послуг, – розповідає в.о.директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації Роман Кокотайло. – Тому ми плануємо посилити вимоги до перевізників вже на етапі розгляду конкурсних пропозицій”.

За його словами, на конкурс також планують не допускати транспортні засоби, переобладнані з вантажних на пасажирські. Одним із критеріїв для перемоги у конкурсі на обласних автобусних маршрутах стане й наявність автобусів, пристосованих для осіб з обмеженими можливостями.

У підсумку також вирішили упродовж двох тижнів провести нараду з перевізниками щодо відповідності технічного рівня власних та орендованих автобусів, підвищення стандартів безпеки, екологічності та умов праці.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини