У Львові відбудеться Чемпіонат світу зі стронгмену «World Strongest Team»

12 липня 2016, 16:02   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

17 липня на стадіоні «Арена Львів» пройде фінал парного чемпіонату світу зі стронгмену серед чоловіків «World Strongest Team». Для з’ясування титулу «Найсильніша нація планети 2016» зійдуться найсильніші команди світу. Україну представлятимуть майстри спорту міжнародного класу Олександр Лашин (Маріуполь) та Володимир Рекша (Львів).

Для з’ясування титулу «Найсильніша нація планети 2016» зійдуться 16 найсильніших команд світу.

«16 та 17 липня у Львові відбудеться масштабна подія стронгменівського життя – це командний Чемпіонат світу зі стронгмену.

Перший день кваліфікації – це 16 липня з 12:00 до 18:00 год. у парку ім. Івана Франка, будуть змагатися спортсмени у відбіркових кваліфікаційних змаганнях. За підсумками цих змагань буде відібрано 8 найсильніших команд на фінал, який відбудеться 17 липня на стадіоні «Арена Львів», початок змагань о 16:00 год», – відзначив Сергій Конюшок, президент федерації стронгмену України.

«Безумовно, це буде феєрична та визначна подія світу стронгмену, яка щиро здивує та потішить мешканців Львова та всієї країни. Ці змагання увійдуть до телепроекту «Богатирі» на каналі «2+2», що буде транслюватись в осінньому сезоні», – додав Сергій Конюшок.

«Мені приємно відзначити, що Львів стає спортивною столицею. Якщо говорити про Чемпіонат світу, то це дійсно знакова подія для нашого міста, яка організована спільно з Києвом.

Також приємно відзначити, що Львів – не тільки місто, яке радо приймає спортсменів, але і виховує своїх. Адже Володимир Рекша – львів’янин, один з претендентів на перемогу разом із Олександром Лакшином на цих змаганнях. Володимир – є львів’янином, він захищатиме честь нашої країни.

Ми хочемо, щоб саме у Львові, саме на Західній Україні і в Україні загалом стронгмен розвивався, як один із силових видів спорту.

Досить немала група людей з вадами зору поцікавилася цим і ми зараз робимо усі умови для того, щоб люди прийшли, перед чи після змагань могли ознайомитися із методом, побачити цей інвентар. І також буде людина, яка протягом змагань буде їм коментувати весь захід протягом двох днів. Це означає, що люди цікавляться, це означає, що людям потрібен спорт, вони хочуть його бачити. І, можливо, ми дійсно переходимо на цей рівень, коли люди готові допомагати спортсменам розвиватися, забезпечувати класним, видовищним шоу і захищати нашу державу на світовій арені, на належному рівні», – зазначив Юрій Огоновський, засновник аматорської ліги стронгмену України.

Головний суддя змагань – Вірастюк Василь, м. Київ, суддя міжнародної категорії.

Головний секретар – Конюшок Сергій, суддя міжнародної категорії, м. Київ.

У чотирьох групах між собою змагатимуться команди з таких країн:

Групи A – Україна 1, Угорщина, Чехія, Молдова.

Група B – Литва, Україна 2, Норвегія, Австрія.

Група C – США, Словаччина, Грузія, Україна 3.

Група D – Польща, Фінляндія, Білорусь, Україна 4.

Спортсмени змагатимуться у 10 богатирських вправах:

· Тяга вантажівки.

· Підняття колоди над головою вагою 150 кг.

· Перекидання мішків з піском через планку 4 м.

· Перенесення валіз по 150 кг на руку.

· Перенесення коромисла вагою 420 кг.

· Кантування покришок вагою 400 кг.

· Підняття гантелі 100 кг однією рукою над головою.

· Підняття вдвох колоди вагою 250 кг.

· Перенесення вдвох нош вагою 550 кг.

· Закладання каменів на тумби вагою від 120 до 180 кг.

У рамках змагань планується широка шоу-програма, виставка спортивного інвентарю та харчування, відкриті майстер-класи від провідних спортсменів України та Європи.

Всі глядачі фіналу стануть учасниками розіграшу автомобіля Ford Fiesta.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини