«Рекультивацію почнемо, коли проект буде завершений, коли буде проведена експертиза. Плануємо усе це зробити у літній період», – А.Садовий

11 липня 2016, 17:18   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Міський голова Львова про ситуацію щодо пошуку нової земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу говорив з прем’єр-міністром України. Також зараз завершуються роботи з коригування проекту рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах. На сесії 14 липня планують виділити першу суму коштів. Відтак, рекультивацію можливо розпочати ще цього року.

«Львів прибирається. Це дуже складно. Кожного дня є певне напруження, але для мене це принципова позиція. Зараз інститут закінчує роботу над коригуванням проекту по стабілізації полігону. Я би дуже хотів, щоб ми у найшвидші терміни приступили до стабілізації та рекультивації полігону. Першу суму коштів ми будемо виділяти на сесії 14 липня. Друга велика робота – це з міністерством, бо потрібно, щоб вже було фіналізоване рішення у міністерстві щодо коштів на проектування і на будівництво нового заводу. Коли ми мали останню сесію, ми поставили чіткий термін – через 3 роки ми разом повинні усі приїхати і перерізати стрічку нового заводу з глибинної переробки сміття. Ми з радістю будемо підтримувати усіх охочих, хто має бажання також займатись сортуванням сміття, це було би дуже корисно – невеликі, якщо хтось хоче, сортувальні станції. Моє завдання – в першу чергу, рекультивація. Завод буде збудований, це було чітко прописано у моїй програмі «Львів 2020». Ситуація на полігоні вносить свої корективи і ми будемо швидше це все робити.

Зараз ми вивозимо сміття у багато різних міст. Я не буду озвучувати куди, бо це робота перевізників, вони мають контракт з містом і вони відповідають за вивіз сміття. Якщо зараз щось озвучувати, знов виникатимуть проблеми. Є багато людей, які хотіли б створити проблеми для міста Львова. Вони спеціально вишукують, аби робити ескалацію.

Всі пропозиції, які ми отримували від обласної адміністрації щодо розміщення ділянки для нового полігону, мали негативний відгук від тих сільських і міських рад, на території яких планували такий полігон розміщувати. Я очікую, що обласна влада буде солідарна з містом, враховуючи, що цей полігон спільно використовувався. Подивіться, яка ситуація в Жовківському районі, в Городку, в інших населених пунктах. Ситуація критична. Сподіваюсь, ми отримаємо не просто лист з назвою, а пакет документів, щоб можна було завтра там почати роботи по будівництву нового полігону. Без підтримки держави, обласної влади, це зробити не можливо. Бо державна влада має у своєму підпорядкуванні всі дозвільні структури. Якщо вони проявлять активність, це можна буде зробити набагато швидше. Якщо це буде формальне листування, це результату не дасть.

В четвер на розмові з прем’єр-міністром України я це питання піднімав. Попросив його, щоб він особисто перейнявся тою проблемою – знайти можливість, бо потрібна виключно політична воля. Якщо буде підтримка для міста Львова, то все буде гаразд.

Будівництво будь-якого комплексу можливе за одної умови – згоди тої чи іншої громади. Я поки таких позитивних відгуків не маю.

Грибовичі ніколи не пропонували на своїй території будувати завод, у них завжди була тільки одна вимога – це рекультивація. Я їх прекрасно розумію. Тому для мене сьогодні це також один з пріоритетів – рекультивація існуючого полігону. Почнемо після того, коли проект буде завершений, коли буде проведена експертиза. Плануємо усе це зробити у літній період», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини