Від міста з Європейським інвестиційним банком співпрацюватиме «Спецкомунтранс»

30 червня 2016, 20:59   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Рада визначила ЛКП «Львівспецкомунтранс» для участі в проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» та надання дозволу на укладання угоди про передачу коштів позики. За відповідне рішення проголосувало 37 обранців.

Йдеться про підтримку участі ЛКП у проекті через залучення коштів позики Європейського інвестиційного банку на умовах, визначених Фінансовою угодою між Україною та Банком, ратифікованою Верховною Радою України. Так, орієнтовна вартість рекультивації існуючого сміттєзвалища становить близько 30 млн євро, а орієнтовна вартість будівництва нового сміттєпереробного комплексу – до 45 млн євро. Однак, остаточну вартість проекту буде визначено після опрацювання техніко-економічного обґрунтування за участі фахівців Європейського інвестиційного банку, йдеться в ухвалі.

«У світі немає інвестора, який може змагатися з державним Європейським інвестиційним банком. Будь-який інвестор, який залучає кошти, робить це під відсотки. Банк же надає кошти під 1% річних на 25 років. Це найкращі умови, які можуть бути. Тим паче – під державні гарантії. Жоден інвестор ніколи не проведе рекультивацію існуючого полігону, тому що це збиток. А ми маємо зобов’язання перед громадою Грибович та Малехова зробити це», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Таким чином, рада надала дозвіл підприємству на підписання відповідних заявок та документів для участі у проекті, у тому числі – на укладання угоди про передачу коштів позики згідно з умовами, визначеними Фінансовою угодою. Міський голова Львова, згідно з ухвалою, повинен укласти необхідні договори для участі в проекті, у тому числі – відповідні договори гарантії.

Як підкреслила директор міського департаменту економічної політики Ірина Кулинич, ЛКП «Львівспецкомунтранс» – це прибуткове, фінансово самодостатнє підприємство. «Ми впродовж багатьох років його не дотували. Почали лише тоді, коли сталась трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі», – відзначила вона.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини