Сесія міської ради погодила залучення кредитних та грантових коштів для побудови біогазової установки на очисних спорудах

30 червня 2016, 17:42   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Сьогодні під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутати погодили надання дозволу ЛМКП «Львівводоканал» на отримання кредиту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) у розмірі 5 млн євро для реалізації проекту споруджень та будівництва станції переробки мулу для очистки та утилізації стічних вод і виробництва біогазу для когенерації у місті Львові. Також депутати погодили ухвалу щодо умов гранту від Фонду Джона Нурмінена у формі міжнародної технічної допомоги в сумі 380 тисяч євро. Метою залучення гранту є запровадження процесу видалення фосору на очисних спорудах задля нейтралізації фосфору, що надходитиме з біогазової установки.

Нагадаємо, у лютому 2016 року Львів підписав договір з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо залучення інвестицій у проект побудови біогазової станції на комунальних очисних спорудах. Загальна вартість проекту – 31,5 млн євро, з них сума кредиту, який надає Львівському міському комунальному підприємству «Львівводоканал» Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) становить 5 млн євро.

Реалізація проекту забезпечить суттєве покращення екологічної ситуації в місті, мінімізує шкідливі викиди у річку Полтва, зменшить об’єм мулу, який накопичується на очисних спорудах, зменшить викиди СО2. Окрім екологічних переваг, спорудження біогазової станції дасть змогу виробляти електроенергію в сумарній кількості 39,4 млн кВт.год/рік і теплової енергії, яка відповідає сумарній тепловій потужності в розмірі 1,6 млн кВт/рік.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини