Додаткові витрати на вивезення та захоронення побутових відходів відшкодовуватимуть з міського бюджету

21 червня 2016, 19:20   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, з метою недопущення екологічної катастрофи та погіршення санітарно-екологічного стану у Львові, додаткові витрати перевізникам на вивезення та захоронення побутових відходів відшкодовуватимуть з міського бюджету. Рішення має тимчасовий характер і діятиме впродовж червня – серпня цього року. Відповідно, тарифи на вивезення сміття для населення та бюджету не переглядатимуть.

Відтак, виконавчий комітет затвердив вартість перевезення 1 т побутових відходів, розраховану на 1 км додаткового пробігу транспортного засобу для всіх категорій споживачів.

«У нас є 5 перевізників, які сьогодні здійснюють перевезення твердих побутових відходів на різні відстані. Є такі, які перевозять сміття на відстані 50 км в обидві сторони, є такі, що везуть на відстані 100 км в обидві сторони, а є такі, що за 500 км. Зрозуміло, що у вартості вивезення твердих побутових відходів для бюджету та населення не враховано цих додаткових витрат. Тому сьогодні прийнято рішення відшкодовувати з міського бюджету додаткову вартість на перевезення та захоронення сміття. Захоронення буде братися по факту, тому що, для прикладу, захоронення на «Збиранці» коштувало 73 грн, а на інших полігонах і в області, і за межами області ця вартість є значно більшою і складає в середньому 150 грн, тому ми відшкодовуватимемо по факту. Якщо говорити про додаткові компенсаційні виплати, які виплачуватимуть з міського бюджету, то ми затвердили розцінку однієї тонни на 1 кілометр. Для прикладу, якщо рахувати відстань 100 км в обидві сторони для 10-тонної машини, то на одну машину припадатиме близько 2 тис. грн.

Відповідне рішення приймається тільки до серпня. Якщо буде необхідність, то вноситимемо зміни у це рішення», – розповіла директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Також Ірина Кулинич додала, що, якщо для мешканців та бюджету тарифи залишаться незмінними, то з комерційними установами перевізники будуть переукладати угоди. «І думатимемо, яким чином мають переукладати угоди ОСББ, кооперативні будинки», – зазначила Ірина Кулинич.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини