З 24 червня у Львові дозволи на будівництво видаватиме виконком міської ради

21 червня 2016, 15:17   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Якщо раніше містобудівельні умови та обмеження видавало управління архітектури міста, то зараз це робитиме виконавчий комітет Львівської міськради.

«Ми сподіваємося, що це дозволить зменшити кількість скандальних забудов у місті. По-перше, тому що рішення прийматимуться колегіально, а по-друге, всі рішення виконкому публікуються на сайті Львівської міської ради, на відміну від наказів департаменту містобудування», – наголосила начальник юридичного управління міста Гелена Пайонкевич.

Громадські активісти переконані: окрім прозорої процедури прийняття документа мають змінитися й принципи його оформлення.

«Там мають чітко вказуватися відстані до червоних ліній, чи є, наприклад, школа або садок неподалік від запланованого будівництва, які там комунікації. Щоби забудовник бачив, що він може собі дозволити, а що ні. Коли ж ви починаєте відповідний розділ містобудівельних умов та обмежень, які затверджуються в міській раді, там написано згідно з ДБН 360, але ж відстань вимірюється в метрах, сантиметрах, кілометрах, та аж ніяк не в ДБНах. А реальних обмежень немає, що фактично відкриває поле будувати будь-що», – заявила заступник голови Громадської ради при Львівській ОДА Олеся Дацко.

Тим часом, за новими правилами містобудівельні умови розглядатимуть вже на наступному засіданні виконкому – у п’ятницю, 24 червня. Але про будівництво нових багатоповерхівок наразі ніхто не звертався.

Нагадаємо, за словами міського голови Львова Андрія Садового, на засідання виконавчого комітету можуть прийти усі охочі, тому таке нововведення допоможе зробити видачу документа прозорою та відкритою.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини