«Я хочу попросити всіх максимально використовувати можливості для сортування сміття», – А.Садовий

17 червня 2016, 15:16   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Міський голова Львова Андрій Садовий у традиційному відеозверненні розповів про актуальну ситуацію в місті з вивезенням сміття. Також мер подякував тим громадам, які допомагають місту з прийомом стіммя. Мер розповів, що зараз коригується проект рекультивації полігону в Грибовичах. Відтак, найближчим часом ці роботи можуть бути розпочаті.

«Ситуація з вивезенням сміття з міста залишається дуже напруженою. Триває фактична блокада Львова, коли один за одним для нас організовано закривають чергові полігони. Це при тому, що в обалсті їх є понад 600. На жаль, біда, яка трапилась у Львові, не стала для більшості приводом показати приклад солідарності з нашою громадою. На сьогодні Львівська область для нас практично закрита і мені це особливо прикро, адже велика кількість людей, які живуть, працюють і навчаються у Львові, приїхали до нас саме з районів області.

Відтак, ми змушені тимчасово вивозити сміття на полігони в інші обласні центри. Допомогли Луцьк, Житомир, але й вони опинились під шаленим політичним тиском і закрили свої полігони для нас. Наша ситуація стає складнішою з кожним днем. Я вкотре хочу подякувати всім тим громадам, які простягнули нам руку допомоги.

Фірми-перевізники працюють в надзвичайних умовах. Ми отримуємо сигнали від мешканців про те, що в тих чи інших дільницях сміття вивозять погано. На сьогодні в місті є близько ста контейнерних майданчиків, де є проблеми. Намагаємось робити все, аби виправляти цю ситуацію, не зважаючи на численні труднощі.

Я хочу попросити всіх максимально використовувати можливості для сортування сміття. В багатьох районах міста є окремі контейнери для побутового сміття, пластику, шкла, паперу. Чим більше ви сортуєте сміття, тим краще перевізники справлятимуться зі своєю роботою і тим більше сміття піде на повторну переробку.

Паралельно ми працюємо над вирішенням проблеми в подальшій перспективі. По-перше – це рекультивація Грибовицького полігону. Йде коригування проекту і ми готові будемо приступити до робіт уже в найближчі тижні. По-друге – пошук ділянки для нового сміттєпереробного заводу. Тут наразі головна проблема – це нове місце. Поки що по усіх ділянках, які нам пропонує область, ми зустрічаємо протести з боку місцевих мешканців.

Я вкотре тут хочу наголосити, що це не є виключно проблема Львова. Після закриття Грибович труднощі спіткали не лише наше місто, але й велику частину міст та сіл області, які активно використовували наш старий полігон.

Попри всі труднощі інформую, що всі міські служби працюють в посиленому режимі. З оперативною інформацією щодо стану справ з вивезенням сміття прошу телефонувати на гарячу лінію міста – 297 59 11 або 15-80», – зазначив мський голова Львова Андрій Садовий.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини