«Поки що ми не маємо реальної ділянки», – мер Львова про ділянку під сміттєпереробний завод

15 червня 2016, 17:52   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що наразі місто не має ділянки, на якій можна збудувати сміттєпереробний завод. Ділянку в Добрянах запропонувала обласна адміністрація, її вивчають фахівці. Але рішення ще нема.

«Станом на минулий місяць ми мали 18 відмов від різних сільських та міських рад, які не давали згоди на нові ділянки. Область зараз дає пропозиції, але поки ми не маємо жодної ділянки, яка була б придатна для розміщення такого великого комплексу», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер прокоментував ситуацію, що склалась з ділянкою в селі Добряни.

«Це близько до міста. Ми цю пропозицію отримали від обласної адміністрації. Дали їм свій лист, що ми готові цей варіант розглянути. Думаю, ще фахівці мають сказати свою думку. Моє особисте передчуття, що навряд чи там може бути полігон, бо там багато факторів, які цьому перешкоджають. Та ділянка є в оренді Миколаївського цементного комбінату. Це ще одна структура, з якою треба буде вести перемовини. Поки ми не маємо реальної ділянки. Ми очікуємо від області не просто назву території, а реальну пропозицію, яка була б прийнятна для того, щоб почати там велике будівництво.

На мою думку, треба на законодавчому рівні приймати закон у Верховній Раді, який би спрощував процедуру виділення ділянок і для будівництва полігонів, і для цвинтарів. Коли такі ділянки виходять на дискусії у громадський простір, завжди є люди, які є проти, і це закінчується нічим», – додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер прокоментував інформацію щодо вивезення львівського сміття за межі області.

«Ми возимо сміття по всій Україні. Маємо велике блокування в межах області. Всі усміхаються і спостерігають. Я дякую тим міським головам, які мають мужність бути солідарними зі Львовом.

Три тижні Львів знаходиться у сміттєвій блокаді, хоча ми місто прибираємо і це дуже важко кожного дня. Як тільки взнають інформацію, куди ми веземо, одразу підбурюють громадськість. Як правило, це чітко зорганізовано. Таке життя, реалії нашого часу», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини