У Львові продовжується кінопроект німого кіно

13 червня 2016, 19:33   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

В Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва стартує кінопроект «16 кадрів на Малій сцені». Розпочинається серія показів німого кіно у супроводі живої музики на Малій сцені театру.

3 червня розпочався проект з перегляду фільму «Зламані пагони», усі охочі мають можливість продовжити перегляд. Наступний показ відбудеться 18 червня о 18:00 год на сцені Першого академічного театру для дітей та юнацтва. Для всіх охочих буде трансляція фільму «КАБІНЕТ ДОКТОРА КАЛІГАРІ» (Німеччина, 1920 р.). Режисер – Роберт Віне. У головній ролі – Конрад Фейдт.

Нагадуємо, що усі покази відбуваються у супроводі живої музики у виконанні Галини Лущенко.

«У ранній юності в руки потрапила книжка «Зірки німого кіно» – і вразила мене. Фільмів цих я не бачила (більшість подивилась значно пізніше), але магія (навіть світлин) цього технічно недосконалого, дуже умовного, але абсолютно унікального явища підкорила мене назавжди. Найбільшим здивуванням було те, як кіно, тільки з`явившись як мистецтво і при таких обмежених можливостях техніки, кинулось вирішувати такі круті мистецькі проблеми… Я закохана в німе кіно все життя, а з появою інтернету змогла надолужити провали – подивитись всі фільми, про які тільки читала. О, диво – вони дуже схожі на мою дитячу уяву про них. Німе кіно, проживши неповні три десятиліття, змогло не тільки створити свою мову, але і закласти підвалини всіх жанрів і акторських амплуа в кіно. А найцікавіше шукати цитати, ідеї і зашифровані згадування образів німого кіно в кіно теперішньому. Адже дуже багато великих режисерів і акторів кіно розповідали про той вплив, який справив на них «Великий німий», – зазначила Дарія Зав’ялова, головний художник театру.

Проект складають 5 фільмів, перший з яких усі охочі зможуть переглянути вже цієї п’ятниці.

Художній керівник театру – Юрій Мисак.

Мала сцена знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Гнатюка, 11.

Вхід вільний.

Наступні покази:

(слідкуйте за анонсами)

«ГЕНЕРАЛ»

(США, 1926 р.)

Режисер – Клайд Брукман, Бастер Кітон

У головній ролі – Бастер Кітон

«ОСТАННЯ ЛЮДИНА»

(Німеччина, 1924 р.)

Режисер – Фрідріх-Вільгельм Мурнау

У головній ролі – Еміль Яннінгс

«АНДАЛУЗЬКИЙ ПЕС»

(Франція, 1928 р.)

Режисер – Луїс Бунюель

У головних ролях – Луїс Бунюель, Сальвадор Далі

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини