Зараз на сміттєзвалищі проводиться гасіння окремих осередків пожежі

10 червня 2016, 17:51   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Спецоперація на полігоні ТПВ у Грибовичах триває. Як повідомили в ГУ ДСНС України у Львівській області, сьогодні протягом дня пожежа локалізована. Протягом дня авіація ДСНС України не залучалась.

Станом на 09.00 год польоти не проводились, у зв’язку із несприятливими погодними умовами. Станом на 13.00 год гасіння пожежі проводиться ручними стволами, потреби у залученні авіації нема.

Спостерігається біля 30 окремих осередків виходу диму із середини тіла смітєзвалища загальною площею 200 м кв. на схилі сміттєзвалища.

Проводиться гасіння окремих осередків пожежі на загальній території близько 200 м кв. Протягом дня ліквідовано пожежу на площі 200 м.кв.

До гасіння пожежі задіяні 51 особа та 12 одиниць техніки.

З метою недопущення виникнення горіння сміття на дальньому схилі силами ЛКП «Збиранка» проводяться роботи по засипанню схилу ґрунтом – завезено 18 м куб (10 осіб та 9 одиниць техніки; (3 бульдозери, 3 екскаватори, 3 самоскиди).

Проводяться пошукові роботи. Пересипано сміття в секторах пошуку орієнтовно 800 м куб.

Всього від початку робіт:

- пересипано сміття в секторах орієнтовно 52477 м куб.

- екскаваторами пройдено 1177 м з початку робіт;

- обстежено площу близько 12762 м кв., що складає близько 73% від доступних та можливих місць виконання пошукових робіт у секторах першої черги району пошукових робіт (крім площі завалів у ставках інфільтратів);

- ліквідовано горіння окремих осередків на території площею близько 5350 м кв.

- пролито окремі осередки тління сміття у підніжжя відкосу сміттєзвалища з метою запобігання виникнення пожежі на площу завалу (580 м кв.).

- для виположення схилу сміттєзвалища залучено авіацію ДСНС України (2 літаки АН-32П). Здійснено 55 скидів води (434 тонни).

Роботи першої черги аварійно-відновлювальних робіт на основній захисній дамбі ставків накопичувачів інфільтратів завершено.

10 червня до проведення робіт залучено: 119 осіб та 36 одиниць техніки.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини