Влітку на Львівщині діятиме 549 пришкільних та мовних таборів

25 травня 2016, 18:49   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Уже з 1 червня у Львівській області розпочнуть роботу 549 таборів, з них 199 – пришкільних та 350 – мовних. Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Олександра Небожук. 

За її словами, у таборах відпочиватимуть 18 398 дітей, з них 7 575 – у пришкільних та 10 823 – у мовних. Найбільшу кількість дітей передбачено залучити до відпочинку у таборах у Львові – 3 710, у Перемишлянському – 2 760 та Пустомитівському – 1 610 районах, а також у Червонограді – 1 340.

“Для організації пришкільних та мовних таборів з місцевих бюджетів галузі освіти виділено 934,3 тис. гривень, – повідомила директор департаменту освіти. -Для того, щоб відпочити у одному із таких таборів, діти або їхні батьки повинні звернутись до класного керівника або в дирекцію школи”.

Також діятимуть освітянські дитячі оздоровчо-відпочинкові заклади. Зокрема, з міського бюджету галузі освіти виділено 2,5 млн гривень на функціонування дитячих оздоровчо-відпочинкових закладів управління освіти департаменту гуманітарної політики м. Львова – “Старт” с. Коростів та “Ватра” с. Гребенів Сколівського району. У них відпочинком з цілодобовим перебуванням передбачено охопити упродовж літа 870 дітей соціально незахищених категорій м. Львова.

На функціонування Дитячого позаміського закладу відпочинку “Сокіл”, що в с. Сасів Золочівського району, з районного бюджету галузі освіти виділено 272 тис. гривень. Відпочинком з цілодобовим перебуванням передбачено охопити 200 дітей соціально незахищених категорій Золочівського району.

У Жовківському районі 680 дітей соціально незахищених категорій передбачено охопити відпочинком з цілодобовим перебуванням у Дитячому центр оздоровлення, відпочинку та туризму “Росинка”, що в с. Зіболки. На його функціонування з місцевого бюджету галузі освіти виділено 790 тис. гривень.

Також для оздоровлення дітей соціально незахищених категорій з районних і міських бюджетів галузі освіти виділено 2 млн 312,2 тис. гривень. За ці кошти відпочине 671 дитина.

Окрім цього, упродовж літа планується оздоровити 1 021 учня (вихованця) шкіл-інтернатів та навчально-реабілітаційних центрів обласного підпорядкування.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини