Депутати підтримали петицію по заборону будівництва довкола стадіону «Сільмаш»

23 травня 2016, 21:07   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Профільна депутатська комісія Львівської міськради підтримала заборону будівництва біля стадіону заводу «Сільмаш».

Петиція з вимогою заборонити будівництво була зареєстрована на сайті Львівської міської ради 31 березня. Впродовж місяця петицію підтримали 1024 львів’янина.

На засіданні 23 травня депутатська комісія з питань архітектури підтримала петицію щодо заборони будівництва довкола чаші стадіону «Сільмаш». Однак остаточну відповідь на петицію до 14 червня мають надати виконавчі органи Львівської міської ради.

У петиції містяни просять: «не допустити зміну цільового призначення земельної ділянки за адресою: м. Львів, вул. Сулими, 1 (стадіон СП «Сільгоспмаш»), заборонити можливість забудови даного об’єкту та вжити заходів щодо приведення стадіону в належний стан».

Відповідно до генерального плану міста, чаша стадіону по зонуванню відноситься до об’єктів спортивною інфраструктури. Будувати на території стадіону заборонено законом.

Водночас ділянки довкола чаші стадіону – це колишні складські приміщення стадіону – відносяться до земель житлового-громадської забудови. Там, відповідно до генерального плану, можливе будівництво багатоквартирних будинків вистою до 9 поверхів.

Як пояснили в управлінні архітектури, таке рішення приймали під час підготовки до проведення Євро-2012, коли шукали вільні ділянки, де б можна було побудувати додаткові хостели. Під час Євро-2012 ділянку довкола стадіону не використали, але зонування, яке дозволяє будівництво багатоквартирних будинків залишили.

Після рішення профільної комісії ЛМР будівництво навколо стадіону буде заборонено.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини