На вул. Пулюя у Львові облаштують алею з відпочинковою зоною

16 травня 2016, 18:52   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У Львові планують реконструювати пішохідну алею на вул. Пулюя. Там висадять нові дерева та встановлять лавочки.

Як розповів заступник голови Франківської райадміністрації Орест Тимчишин, на реконструкцію алеї на вул. Пулюя цьогоріч передбачено 1 млн грн. За його словами, наразі ЛКП «Львівтеплоенерго» ремонтує теплотрасу, яка пролягає на цій території, а після цього розпочнеться впорядкування алеї. Завершити роботи планують у вересні.

Разом з тим, працівник департаменту розвитку Львівської міськради та активіст Олександр Шутюк у своєму блозі оприлюднив візуалізацію проекту реконструкції алеї. Він зазначив, що алею замостять тротуарною плиткою у поєднанні з чорними смужками з римського каменю.

На алеї планують впорядкувати стежки, які її перетинають. Також там облаштують невелику відпочинкову зону по центру алеї. Навколо дерев встановлять сидіння, а вздовж алеї – лавочки.

Там також планують висадити близько десяти дерев, які, за задумом авторів проекту, мають бути квітучими.

Крім того, там планують встановити копії скульптур львівського скульптора-модерніста Михайла Дзиндри. Однак Олександр Шутюк наголосив, що наразі це лише пропозиція і остаточно вирішать, чи встановлювати фігури, після обговорень.

Додамо, що цьогоріч у Франківському районі планують також реконструювати сквер на розі вулиць Японської та Коновальця. Його стилізують під японський сад.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини