«Гідравлічні випробування теплових мереж – це надійність нового опалювального сезону», – ЛМКП «Львівтеплоенерго»

12 травня 2016, 16:42   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

З 10 травня теплопостачальні підприємства Львова розпочали проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж. Як розповідають тепловики, під час гідравліки перевіряють стан трубопроводів теплопостачання.

«Гідравлічні випробування ми проводимо кожного року, зразу ж після закінчення опалювального сезону. Під час гідравліки виявляються дефекти та перевіряється щільність та міцність трубопроводів та арматури. Суть гідравлічних випробувань у тому, що у трубопроводи подається теплоносій під великим тиском. Так, гідравліка тепломагістралей проводяться підвищеним тиском 17 кгс/см2. Це дозволяє виявити слабкі місця трубопроводів теплопостачання – ті ділянки трубопроводів, які зносилися, чи мають пошкодження, не витримують такого тиску і рвуться. Усі пориви ми фіксуємо та ліквідовуємо. В залежності від виявленого пориву і стану трубопроводів, відбувається заміна або невеликої ділянки трубопроводів, або капітальна заміна великих відрізків теплової мережі. Ці роботи тривалі, тому на цей період призупиняється подача гарячої води», – розповів головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Штейбарт.

За словами тепловиків, гідравліка – це необхідна і традиційна практика перевірки справності трубопроводів теплової мережі, яку проводять усі теплопостачальні підприємства як нашої країни, так і за кордоном. У європейських країнах гідравлічні випробування займають менше часу, у зв’язку з тим що в них теплові мережі і теплопостачальне обладнання в кращому стані, або ж повністю замінене на нове.

Також, під час гідравлічних випробувань відбувається «нульова зупинка» найбільших об’єктів теплопостачання нашого міста – ТЕЦ-1, ТЦ «Північна». В цей час проводиться обстеження і ремонт устаткування, яке неможливо перевірити, коли ТЕЦ працює. Під час «нульової зупинки» здійснюють ремонтні роботи із заміною допоміжного обладнання. Зокрема, роботи на головних паропроводах і мережних трубопроводах, заміну арматури, обстеження усього обладнання теплоелектроцентралі, повірку приладів обліку.

«Завдяки дотриманні встановлених норм експлуатації теплопостачального обладнання та щорічним ремонтним роботам, на сьогодні Львів – одне з небагатьох міст України де теплопостачальні підприємства після закінчення опалювального сезону цілодобово подають гарячу воду. Адже більша частина теплопостачальних підприємств України після закінчення опалювального сезону подає гарячу воду за графіком, або не подає взагалі», – розвідають тепловики.

Адміністрація ЛМКП «Львівтеплоенерго» вдячна усім споживачам, які з розумінням і терпимістю ставляться до гідравлічних випробувань та відсутності подачі гарячої води в цей час.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини