У «Шевченківському гаю» майструють унікальний автентичний дитячий майданчик

10 травня 2016, 16:11   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

У Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» майструють автентичний дитячий майданчик. Це унікальний простір, де дитячі гойдалки будуть у вигляді збільшених копій яворівських іграшок. Розмальовують ці гойдалки народні майстри у стилі «вербівка». Роботи вже розпочались, завершити дитячий майданчик планують до кінця травня. Реалізують цей проект за фінансової підтримки «Компанії Ензим». Вартість – близько 60 тисяч гривень.

Дитячий майданчик буде неподалік адміністративного корпусу музею. «Елементи дитячого майданчика будуть виглядати як автентичні яворівські іграшки, тільки у більшому масштабі. Майданчик буде екологічний, бо гойдалки зроблені виключно з деревини, а розписуються лише безпечними фарбами. На цьому майданчику будуть гойдалка, драбинка, вежа-гірка, возик, хатка та вітряк. Також там встановлять спеціальний стіл для проведення майстер-класів», — розповів Назарій Марко, керівник відділу маркетингу ПрАТ «Компанія Ензим».

Виготовленням та розписом гойдалок займаються народні майстри – Галина Шумило та Семен Тлустий. Для розпису використовують екологічно чисті фарби.

«Усі фігурки на майданчику будуть розписані яворівським традиційним розписом – «вербівка». Це старий розпис, ще з XVIII століття. Ключові кольори – це червоний та зелений, голубеньким та білим робимо лише цяточки. А жовтий колір – це основа. Ми використовуємо чисті кольори, бо діти у відтінках не розуміються. Використовуємо екологічно чисту фарбу, вона виготовлена на живиці, тобто на смолі хвойних порід дерев», — розповів народний майстер Семен Тлустий.

До кінця тижня майстри планують розмалювати всі елементи. «Частина фігурок вже розписана, минулого тижня розмалювали парканчик та возика. Це буде автентичний дитячий майданчик в традиційному розписі. Такого в Україні ще не було», — зазначив Семен Тлустий.

Вартість цього проекту – близько 60 000 грн. «Наша компанія вже впродовж років є меценатом «Шевченківського гаю». Ми фінансуємо масштабні свята, які відбуваються у цьому музеї. Це важливо як для міста, так і для самого гаю, адже виручені кошти з квитків йдуть на реставрацію експонатів. Окрім цього, ми долучаємось і до багатьох соціальних проектів. У «Шевченківському гаю» збираються десятки тисяч львів’ян та гостей міста, тому унікальний автентичний простір для дітей там не лише потрібен, але важливий для збереження традицій нашого народу», — додав Назарій Марко, керівник відділу маркетингу «Компанії Ензим».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини