Львів святкує 760-річчя

7 травня 2016, 18:45   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Львів святкує 760-річчя. З цієї нагоди центром міста пройшов святковий парад, у якому взяло участь близько 2 тис. осіб. Традиційно, парад розпочався з пл. А.Міцкевича о 14.00, пройшов пр. Свободи, вул. П.Беринди, пл. Ринок. Цьогоріч очолили парад Король Лев та Королева Констанція. Усіх учасників святкового параду частували тістечками та роздавали прапорці із символікою «760 відкритий для світу».На пл. Ринок львів’ян привітав Король Лев з Королевою Констанцією та міський голова Львова Андрій Садовий. Міський голова дав команду підняти штандарт міста над Ратушею. Під час підняття штандарту сурмачі традиційно виконали мелодію міста, яку написав спеціально до Дня міста композитор Юрій Ланюк.

DSC_8644«Нам з Катериною дуже приємно сьогодні прийняти ці ключі і нам дуже приємно, що так багато людей сьогодні зібралося для того, щоб вшанувати День народження нашого славного міста Львова. Львів, насправді, є таким, якими є львів’яни. По-різному говорять про львів’ян, що вони є трошки солодкі, кисленькі, але вони є справжні. І ось ця справжність вона є у всьому. Тому я сьогодні бажаю всім нам доброго Дня народження, я бажаю всім нам великої любові, щоби кожен, хто сьогодні живе у Львові чи приїжджає до нашого міста, знайшов своє покликання в житті і жив за своїм покликанням, щоб був щасливим. Щоб ви були багаті, щасливі і здорові», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Дякую за запрошення, тому що це дає мені таке натхнення продовжувати ту місію, яка випала на мою долю. Я усвідомлюю, які великі традиції ми маємо, яку високу культуру ми маємо, як ми можемо презентувати і через Львів усю Україну в Європі і у світі. Я усіх сердечно вітаю і думаю, що це один з тих днів, який буде мати продовження у всіх тих заходах, які будуть в рамках святкування цього ювілейного року міста Львова, в рамках ювілейного року 25-річчя Незалежності України. Я думаю, що це натхнення дасть нам можливість подолати усе, подолати всі негаразд, депресії, політичні кризи і все інше. Тому що тут є надзвичайно потужний, великий потенціал, науковий, мистецький, просто людський, який є безцінний», – відзначив Євген Нищук, міністр культури України.

У святковій ході взяли участь Король Лев та Королева Констанція, колективи Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, оркестр «Сурми Галичини», народні колективи, оркестр Академії сухопутних військ, дитяча студія «Горицвіт», шкільні колективи, дитячі театралізовані літературні герої, спортивні організації силових, олімпійських та екстремальних видів спорту, громадські організації та об’єднання, представники ДЮСШ, велосипедисти, пластуни, стародавні лицарі в обладунках. Як повідомили в управлінні культури Львівської міської ради, загалом було до 2 тис. учасників, а також до урочистої ходи долучилися львів’яни та гості міста. Перед парадом були урочисті збори з нагоди Дня міста Львова, де було вручено почесні відзнаки та нагороди.

Детальна програма відзначення Дня міста Львова: bit.ly/1q3UMnA

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини