Затверджено переможців обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку на 2016 рік

6 травня 2016, 18:30   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Учора, 5 травня, відбулося засідання конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, на якому затвердили перелік мікропроектів-переможців конкурсу. Із 1419 заявок відібрано 647 на загальну суму 51 млн грн з обласного бюджету. Основними пріоритетами у 2016 році визначено освіту, медицину, культуру, вуличне освітлення населених пунктів тощо.

Як зазначають члени конкурсної ради, до якої входять представники депутатського корпусу, профільних департаментів ЛОДА, експертне середовище, робота над відбором мікропроектів була дуже ретельною та конструктивною. Прозорість, доступність та ефективність – основні акценти цьогорічного конкурсу.

Отож, в підсумку найбільшу підтримку отримали проекти з ремонту та реконструкції шкіл – 179 переможців, народних домів – 112, дитячих садочків – 102, ФАПів, амбулаторій сімейної медицини – 58, встановлення вуличного освітлення – 85. Окрім того, вісім об’єднаних територіальних громад отримають кошти на розробку проектно-кошторисної документації для реалізації більш масштабних інфраструктурних проектів.

Лідерами за кількістю поданих заявок є Сокальський, Яворівський, Пустомитівський, Самбірський та Старосамбірський райони.

Як зазначила співголова ради, перший заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин, відбулася конструктивна дискусія і рішення про затвердження переможців було прийняте одноголосно. «Звичайно, була низка зауважень з боку учасників ради щодо удосконалення самого механізму оцінки проектів і було прийнято рішення напрацювати певні зміни до програми в частині її реалізації з врахуванням пропозицій від місцевих рад, обласних обранців і винести їх на розгляд сесії обласної ради», – додала Парасковія Дворянин.

Окрім того, під час засідання за пропозицією голови бюджетної комісії ЛОР Олега Домчака із резервного переліку вилучено 73 мікропроекти, де різниця в балах між експертами була більшою, ніж 10 балів. «Ці проекти будуть передані на розгляд двом незалежним експертам і за підсумками оцінювання можливо деякі з них теж отримають шанс на дофінансування з обласного бюджету ще у цьому році», – повідомив Олег Домчак.

За його словами, тепер громадам на реалізацію мікропроектів буде скеровано субвенцію з обласного бюджету, однак лише після того, як вони освоять власні кошти, виділені з місцевих бюджетів.

Слід також підкреслити, що кожен з мікропроектів, які реалізовуватимуться в області, буде моніторитися як на предмет використання коштів, так і щодо виконання зазначених робіт.

Нагадаємо, цьогоріч обласна рада на мікропроекти місцевого розвитку виділила рекордну суму коштів, а кількість заявок від жителів Львівщини досягла близько півтори тисячі.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини