Львівська міськрада завершить реконструкцію площі біля пам’ятника Бандері

22 квітня 2016, 21:44   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Львівська міськрада планує у 2016 році завершити реконструкцію площі біля пам’ятника Степану Бандері.

Під час сесії 21 квітня депутати міськради дали згоду на прийняття пам’ятника Бандері у власність громади міста (зараз він залишається на балансі Львівської облради). Невдовзі аналогічне рішення мають прийняти депутати Львівської обласної ради і після цього міськрада ініціює завершення реконструкції площі Кропивницького.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, над проектом облаштування площі працює робоча група, до якої входять архітектори, представники міськради, облдержадміністрації та облради.

«Наше завдання – зробити площу Кропивницького максимально якісною з точки зору її функціональності. Цьому на сьогодні є кілька перешкод, оскільки площа й пам’ятник є на балансі управління капітального будівництва Львівської облради, яке зараз перебуває на завершальній стадії свого розформування. Відтак, аби місто могло долучатися до цього проекту, депутати міськради проголосували за його передачу у комунальну власність Андрій Москаленко.

За його словами, після того, як аналогічне рішення приймуть депутати Львівської облради, представники міськради разом із архітекторами оновлять проект реконструкції площі.

«Ще подумаємо над озелененням площі, є також ідея облаштувати там дитячий майданчик. Зараз робоча група розробляє дорожню карту, яка дасть змогу місту спільно з областю інвестувати кошти в завершення цілого проекту. Після рішення депутатів облради ми спільно з архітекторами, які розробили цей проект, зробимо певні коригування. І вже після того будемо розглядати на сесії міськради питання про фінансування реконструкції площі», – додав Москаленко.

Він також запевнив, що мерія має намір завершити реконструкцію площі Кропивницького вже цього року.

Зазначимо, що проект будівництва цього монумента затвердили ще у 2002 році. Над ним працювали скульптор Микола Посікіра та архітектор Михайло Федик. Будівництво семиметрового пам’ятника розпочали наприкінці 2003 року, а його офіційне відкриття відбулося 13 жовтня 2007 року.

Втім, площа поблизу пам’ятника досі залишається незавершеною. Одна із причин цього – борг замовника будівництва перед підрядником. Загальна кошторисна вартість робіт по спорудженню монумента становить більше 8,5 млн гривень, а самої скульптури – близько 400 тис. гривень.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини