Місто затвердило Програму розвитку Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій

21 квітня 2016, 18:18   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Сьогодні на сесії Львівської міської ради розглянути питання «Про затвердження Програми розвитку Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій». Як пояснила Валентина Бартошик, начальник адміністративно-господарського управління Львівської міської ради, Програма необхідна для того, аби розпочати роботу Центру та отримати кошти на його функціонування.

«Передбачено фінансування для розвитку Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. Це і заробітна плата, і енергоносії, і утримання будівлі. Для того, щоб офіс запрацював, щоб можна було розпочати підбір персоналу, потрібні кошти. На сесії пропонуємо виділити на ці потреби 1,790 млн грн», – розповіла Валентина Бартошик, начальник адміністративно-господарського управління Львівської міської ради.

Як зазначено у пояснювальній записці до проекту ухвали, розроблення Програми Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій пов’язане із проведенням антитерористичної операції на сході України та мобілізацією до Збройних Сил України значної кількості львів’ян та мешканців Львівської області.

«Програма – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою юридичної, реабілітаційної, інформаційної та іншої соціальної підтримки та надання послуг учасникам бойових дій, членам їх сімей загиблих учасників, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та забезпечували її проведення», – зазначено в пояснювальній записці до проекту ухвали Львівської міської ради «Про затвердження Програми Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій».

Відтак, Програмою передбачено такі основні заходи:
• розробка проектів міських програм для вирішення потреб учасників бойових дій;
• залучення громадськості до проведення роботи з учасниками;
• надання необхідної допомоги у працевлаштуванні, сприяння у професійній підготовці, перепідготовці, підвищенні кваліфікації, залучення до участі у громадських роботах учасників бойових дій та членів їх родин;
• проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед громадськості щодо діяльності Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій.
• ведення реєстру учасників бойових дій, членів їх сімей;
• виявлення та облік членів родин загиблих учасників бойових дій, які потребують поліпшення житлових умов;
• сприяння у проведенні заходів соціальної адаптації учасників бойових дій та членів їх сімей.

Як зазначено в ухвалі, фінансування Програми здійснюється за рахунок видатків загального фонду міського бюджету м. Львова, передбачених на відповідний рік, крім того, за рахунок коштів, які були отримані у вигляді міжнародної фінансової та технічної допомоги, міжнародних грантів, гуманітарної та іншої допомоги, яка не заборонена діючим законодавством України.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини