У Львові відкрили автовокзал «Двірцевий»

25 грудня 2015, 19:31   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Сьогодні, 25 грудня, у Львові відкрили новозбудований автовокзал «Двірцевий». Він розташований біля головного залізничного вокзалу.

На урочистому відкритті були присутні голова правління-президент Львівської обласної організації роботодавців транспорту Ігор Дума, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Громадської ради при Львівській ОДА Степан Середа.

Олександр Ганущин підкреслив, що цей об’єкт є стратегічно важливим для області. «Автовокзал «Двірцевий» надаватиме послуги європейського зразка і це важливо як для українців, так і для гостей з-за кордону».

«Саме такими реальними справами ми рухаємося до Європи і піднімаємо якість українських послуг», – зазначив у вітальному слові голова Громадської ради при Львівській ОДА Степан Середа. Він вручив почесні грамоти від адміністрації усім, хто доклав зусиль для будівництва цього автовокзалу.

Потужності автовокзалу розраховані на здійснення до 500 відправлень автобусів щоденно. При будівництві збережено старовинний архітектурний стиль площі Двірцевої, автовокзал гармонійно поєднується з будівлею головного залізничного вокзалу.

«Цей автовокзал відіграє важливу стратегічну роль, адже все в одному місці. Пасажири, які прибувають на головний залізничний вокзал Львова з усієї України, а також з-за кордону, мають можливість комфортно скористатися послугами новозбудованого автовокзалу для доїзду як у курортні міста Львівщини, так і в інші області Західної України, автобусами ж міжнародних маршрутів до Польщі, Чехії та Молдови», – розповів засновник корпорації «DUMA», голова правління-президент Львівської обласної організації роботодавців транспорту Ігор Дума.

За його словами, будівництво тривало 8 місяців. Вартість робіт становить близько 9 мільйонів гривень. Це приватні гроші корпорації «DUMA». Автовокзал «Двірцевий» має усі умови для комфортного і якісного обслуговування пасажирів. Львів’яни та гості міста можуть скористатися зручним залом очікування, а також безкоштовним доступом до Інтернету.

На автовокзалі вже діють мобільні каси, усі бажаючі мають змогу придбати квитки безпосередньо в салоні автобуса.

Як розповів Ігор Дума, у найближчих планах – реконструкція автовокзалу на вулиці Стрийській. «Там майже все треба робити по новому. Автовокзал у жахливому стані, протікає дах. Проте, сподіваюся, до кінця наступного року вдасться все відремонтувати».

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини